Κινητοποιήσεις για τα νοσοκομεία της Ηλείας προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι

23
nos pyrgos

Με μια νέα ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Ν.Μ. Πύργου, αναφέρει ότι αισθάνεται την υποχρέωση να παρέμβει και να προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα της κατάστασης που βρίσκεται το νοσοκομείο της πόλης εξαιτίας της υποστελέχωσης  με στόχο να διαφυλαχθεί το πολύτιμο αγαθό της υγείας στο Νομό μας.

Στην ανακοινωσή του το Σωματείο αναφέρει ότι το πρόβλημα της παθολογικής κλινικής είναι γνωστό εδώ και μήνες. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου να ενισχυθεί η παθολογική κλινική με ιατρούς λόγω της χρόνιας υποστελέχωσης της, αυτή δείχνει να μοιάζει με «καζάνι έτοιμο να εκραγεί»… Το Κέντρο του προβλήματος η πλέον κρίσιμη κλινική του Νοσοκομείου, η παθολογική, η οποία πλέον διαθέτει οργανικά δυο μόνιμες ειδικευμένες ιατρούς  αντί 7 ιατρών που προβλέπεται για την κάλυψη της, ενώ έχουν μετακινηθεί  δύο παθολόγοι από τη Ν.Μ. Αμαλιάδας (εδώ και πέντε μήνες). Η τραγική υποστελέχωση της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας έχει ως αποτέλεσμα, εν μέσω τουριστικής περιόδου όπου η πίεση και οι ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας διπλασιάζοντα, τα προβλήματα να έχουν γιγαντωθεί. Το γνωστό πρόβλημα της υποστελέχωσης (ιατρικής και νοσηλευτικής) της παθολογικής κλινικής του Πύργου το γνωρίζουν πλέον όλοι οι Ηλείοι, το βλέπουν και το βιώνουν καθημερινά. Το έχουμε αναλύσει διεξοδικά. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού όμως και την απειλή διώξεων του εισαγγελέα , ιατροί και προσωπικό συνεχίζουν να προσφέρουν τα μέγιστα. Όμως αυτό πλέον δεν είναι αρκετό. Τον Αύγουστο ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΟΛΟΓΟ στο νομό ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!!  ΦΤΑΣΑΜΕ λοιπόν στο ΠΑΤΟ !!!

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι προσπάθησαν , έκαναν τα αδύνατα δυνατά. Η κατάσταση όμως μας υπερβαίνει . Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ για τη προστασία της δημόσιας υγείας στο Νομό. Οι γιατροί και το προσωπικό έβαλαν πλάτη. Η Διοίκηση ενημέρωσε την 6η Υπε και το Υπουργείο εγκαίρως και μάλιστα πολλές φορές. Κανένας όμως δεν μας απάντησε. Κανείς δεν δίνει λύσεις…..

Απαιτούνται συνεπώς άλλου είδους λύσεις και πρωτοβουλίες.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ !!!.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ α) ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ, ΣΗΜΕΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ !!!!   ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΥΡΓΟΥ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ β) ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ , γ) τη ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και να μη συνωστίζονται στο νοσοκομείο του Πύργου περιμένοντας ώρες να εξεταστούν ή να νοσηλεύονται σε θαλάμους που από τετράκλινοι μετατράπηκαν σε εξάκλινοι !!! 

    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΙΟΥΣ !!!!

Είναι αδιανόητο λοιπόν οι 5 βουλευτές της Ηλείας (ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ !!!) να μην έχουν εκφράσει άποψη για το θέμα και να μην παίρνουν πρωτοβουλίες για την άμεση λύση του προβλήματος που γνωρίζουν εδώ και καιρό.

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΦΥΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΛΕΣ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.  Αποτέλεσμα λοιπόν, να φτάσουμε στα σημερινά χάλια με τρία νοσοκομεία στα χαρτιά και με κανένα στη πράξη.  Η «ναυαρχίδα» της Υγείας στην Ηλεία , να μην έχει παθολόγους για τον Αύγουστο, το νοσοκομείο Αμαλιάδας να μην έχει ούτε παθολογική κλινική ούτε ασθενείς σε αυτήν και το νοσοκομείο της Κρέστενας να φυτοζωεί περιμένοντας τη μετατροπή του σε μονάδα φροντίδας ασθενών με άνοια.

ΟΛΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!!!

ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ….

Είναι επίσης αδιανόητο τα σωματεία , η τοπική αυτοδιοίκηση και οι συλλογικοί φορείς του Πύργου και της Ηλείας γενικότερα, να μην απαιτούν και να μην παλεύουν για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου καθώς και για την άμεση και πλήρη στελέχωση των τριών νοσοκομείων του Νομού.

             ΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΣΤΑΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ , 6η ΥΠΕ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ) ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΗΛΕΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΜΕ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ , ΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ , ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ !!!

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ !!! ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ!!!

ΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΗΛΕΙΩΝ.

Ο σύλλογος των εργαζομένων της Ν.Μ. Πύργου, σε έκτακτη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί θα προτείνει πανηλειακό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην έδρα του Υπουργείου Υγείας,  για την διεκδίκηση της ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου του Πύργου με τη κάλυψη των οργανικών θέσεων ιατρικού  (κατά προτεραιότητα παθολόγων) και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και την εξασφάλιση της λειτουργίας όλων των νοσοκομείων του νομού. Επιπλέον διεκδικούμε :

  • Αύξηση της χρηματοδότησης του νοσοκομείου μας
  • Μονιμοποίηση των εκτάκτων συναδέλφων μας (επικουρικοί, κοινωφελής)
  • Δωρεάν Δημόσια Υγεία- Πρόνοια για όλους- Πρόσβαση για όλους στην δημόσια Υγεία

ΚΑΛΟΥΜΕ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΦΟΡΕΙΣ  ΤΗΣ  ΗΛΕΙΑΣ  ΝΑ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ !!!!

   Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ, ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ !!!!