Ακόμη δεν έχει “αποφασίσει” ο κ. Κικίλιας αν είναι με το δημόσιο σύστημα υγείας…

31

Ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου οι οποίοι του μετέφεραν την πρόταση του ΠΙΣ σύμφωνα με την οποία ανατρέπεται όλο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Νοσοκομείων με την μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ καθώς και οι εργασιακές σχέσεις κατ αρχήν του ιατρικού προσωπικού. Μετά την συνάντηση ο κ. Κικίλιας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ” θα μελετήσει τις προτάσεις και θα τοποθετηθεί επ’ αυτών στο προσεχές χρονικό διάστημα”.

Φαίνεται ότι ο κ. Κικίλιας παρόλο που διαθέτει καλή δημοσιογραφική ομάδα στο υπ. Υγείας δεν έμαθε τίποτα αυτές τις μέρες για τις προτάσεις του ΠΙΣ που οδηγούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των δημόσιων Νοσοκομείων και γενικότερα του Συστήματος Υγείας.

Προφανώς ο κ. Κικίλιας γνωρίζει καλά πού οδηγούν αυτές οι προτάσεις καθώς επίσης και τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν ξεσηκώσει. Γι’ αυτό και σωστά συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς από το χώρο τη υγείας επισημαίνουν ότι η γαλάζια ομάδα του ΠΙΣ λειτούργησε ως λαγός προκειμένου να στρώσει το δρόμο στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κικίλιας δεν θα αποφύγει για πολύ το “πικρό αυτό ποτήρι” και θα πρέπει να πάρει θέση. Πολύ περισσότερο που αν υιοθετήσει αυτές τις προτάσεις, εκτός των άλλων, μάλλον θα χρειαστεί να μετονομάσει το Υπουργείο που ηγείται σε “Υπουργείο Ιδιωτικής Υγείας”.

Προηγούμενο άρθροΣωματείο Αττικού Νοσοκομείου: Ποια συμφέροντα στηρίζουν ακόμα τους εργολάβους;
Επόμενο άρθρο“Γεφύρι της Άρτας” τα έργα στη μονάδα τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου