ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ Καθημερινές κινητοποιήσεις των ελαστικά εργαζομένων

34

Καθημερινές πρωινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα ΤΕΠ  πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, την εκδίωξη των εργολάβων και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

 Οι εργαζόμενοι προχώρησαν στις κινητοποιήσεις μετά από τις αρνητικές απαντήσεις που δόθηκαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στην πρόσφατη κινητοποίηση των σωματείων αλλά και μετά από παρέμβαση που είχε προηγηθεί στη διοίκηση του νοσοκομείου καθώς επίκειται η λήξη των ατομικών συμβάσεων στην καθαριότητα στις 31/12/19  και είναι ορατός ο κίνδυνος της απόλυσης.

Παράλληλα παγωμένος παραμένει και ο διαγωνισμός για ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων στη σίτιση καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου δεν προχωρά στην επικύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού την ίδια στιγμή που η εταιρεία βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στο νοσοκομείο χωρίς σύμβαση και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι για πολλοστή φορά.

Για το λόγο αυτό εκπρόσωποι του ΔΣ του σωματείου μαζί με εργαζόμενους ,σήμερα προχώρησαν σε καταγγελία στο ΣΕΠΕ διεκδικώντας την πληρωμή των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στη σημερινή συγκέντρωση δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα δίνοντας μαζικά το παρόν στην αυριανή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία.

Συνδικαλιστές της Ενωτικής Πρωτοβουλίας τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν μαζί με τους συμβασιούχους και γενικά τους ελαστικά εργαζόμενους των άλλων νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.  Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί η πρωτοβουλία για την κοινή δράση πρωτοβάθμιων σωματείων της Αττικής με στόχο να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να διασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.