Γέμισε καπνούς ο Ευαγγελισμός από φωτιά που ξέσπασε στο χώρο των πλυντηρίων (upd)

63

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 9.30 το πρωί στον χώρο των πλυντηρίων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά που προκλήθηκε από λάδια που χύθηκαν από σωλήνα ενός στεγνωτηρίου στο χώρο των πλυντηρίων με αποτέλεσμα  το νοσοκομείο να πνιγεί στους καπνούς. Η φωτιά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει κατασβεστεί.

Ασθενείς και εργαζόμενοι βγήκαν στα μπαλκόνια μιας και η κατάσταση ακόμα και στο χώρο των κλινικών από τους καπνούς ήταν αποπνικτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους καπνούς μεταφέρθηκαν στα ΤΕΠ του Ευαγγελισμού εργαζόμενοι με αναπνευστικά προβλήματα όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ υπήρξε και ελαφρός τραυματισμός από πτώση εργαζόμενης από την υπηρεσία φύλαξης που προσέγγισε το χώρο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά.

Συνδικαλιστές της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Ευαγγελισμού τόνιζαν ότι από το τοπικό σωματείο έχουν γίνει επανειλημμένες παρεμβάσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των πλυντηρίων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών καθώς και για την λήψη μέτρων προκειμένου ο μηχανολογικός εξοπλισμός που σε αρκετές περιπτώσεις είναι πεπαλαιωμένος να συντηρηθεί και να αντικατασταθεί.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων από το νοσοκομείο ότι δεν λειτούργησε κανένα το σχέδιο εκκένωσης της συγκεκριμένης πτέρυγας.

Με παρέμβαση του Σωματείου απομακρύνθηκαν εργαζόμενοι που μετά το συμβάν είχαν εισέλθει στο χώρο των πλυντηρίων για να καθαρίσουν αφού ο χώρος ήταν εξαιτίας της φωτιάς γεμάτος από αναθυμιάσεις.