Η Φτώχεια…της “ανάπτυξης”: Πέντε νεκροί από το κρύο μέσα σε μία ημέρα!

105

Το κρύο ή πιο σωστά η φτώχεια και η ανέχεια σκοτώνει στη χώρα μας εν έτη 2020 και δεν είναι η πρώτη φορά.. Σε τέσσερα ξεχωριστά περιστατικά, σε Κέρκυρα, Αμαλιάδα και Κομοτηνή, το βράδυ της Πέμπτης και την Τετάρτη, άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους είτε από κρυοπαγήματα, καθώς δεν βρήκαν τρόπο να ζεσταθούν επαρκώς, είτε από ατύχημα με θερμαντικό μέσο κατά την προσπάθειά τους να ζεσταθούν τη νύχτα.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις πρόκειται για ηλικιωμένους πολίτες και στην τρίτη για ένα κοριτσάκι μόλις 7 ετών, το οποίο απανθρακώθηκε από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι του. Στην τέταρτη περίπτωση τα παιδιά βρήκαν νεκρούς τους γονείς τους

Κομοτηνή

Το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε καταυλισμό Ρομά, που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης της Κομοτηνής.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε στις 12 τα μεσάνυχτα για να επέμβει σε φωτιά που ξέσπασε μέσα σε παράπηγμα του καταυλισμού, στο οποίο διέμενε μια οικογένεια. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, οι πυροσβέστες εντόπισαν το άψυχο σώμα του 7χρονου κοριτσιού. Η οικογένεια του πρόλαβε να βγει εγκαίρως από το οίκημα, όμως όπως φαίνεται το κοριτσάκι έμεινε πίσω και έχασε τη ζωή του.

Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς και του θανάτου του κοριτσιού, ενώ πιθανότατα η αιτία της πυρκαγιάς οφείλεται σε ατύχημα με θερμαντικό σώμα.

Νεκρός ηλικιωμένος στην Αμαλιάδα

Στην ίδια αιτία πιθανότατα οφείλεται και ο θάνατος 78χρονου, που σημειώθηκε ελάχιστες ώρες νωρίτερα στον Άγιο Ιωάννη Αμαλιάδας του Νομού Ηλείας. Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε μέσα στη φλεγόμενη διώροφη κατοικία του, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης από την Πυροσβεστική, το βράδυ της Πέμπτης. Ο ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός μέσα στην κρεβατοκάμαρά του από τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν, ενώ δίπλα του υπήρχε ένα θερμαντικό σώμα. Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να προσδιορίσει την αιτία θανάτου του θύματος, ενώ έρευνα για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής. Εξετάζεται εάν η φωτιά ξεκίνησε από το θερμαντικό σώμα στο υπνοδωμάτιο του άνδρα.

Νεκρή 63χρονη στην Κέρκυρα από κρυοπαγήματα

Τραγικό θάνατο από το κρύο βρήκε και μια 63χρονη γυναίκα από την Κέρκυρα. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της Κέρκυρας Ιωάννη Αϊβατίδη , «ο θάνατος της άτυχης γυναίκας επήλθε από κρυοπληξία». Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε την Τετάρτη από τους γείτονές της όταν την αναζήτησαν, καθώς δεν είχε δώσει τις τελευταίες ώρες σημεία ζωής. Η 63χρονη έμενε μόνη της, σε ένα μικρό σπίτι χωρίς θέρμανση, στην Εβραϊκή συνοικία, στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, στο κέντρο της πόλης. «Η επίδραση του ψύχους των τελευταίων νυχτών ήταν ο κύριος λόγος του θανάτου της», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής Κέρκυρας, ο οποίος ολοκλήρωσε την Πέμπτη την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης.

Μόλις λίγες ώρες μετά το θάνατο ενός 7χρονου κοριτσιού στην Κομοτηνή και μιας 63χρονης από το κρύο στην Κέρκυρα, ακόμα μία σοκαριστική είδηση έγινε γνωστή.

ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ

Ένας άνδρας και μία γυναίκα, υπήκοοι Πακιστάν, έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις και βρέθηκαν νεκροί από τα παιδιά τους μέσα στο σπίτι τους επί της οδού Βίκτωρος Ουγκό στο Μεταξουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τραγωδία ενδέχεται οφείλεται σε διαρροή γκαζιού από θερμαντικό σώμα, το οποίο είχε ανάψει το ζευγάρι για να ζεσταθεί οικογένεια.

Τα ανήλικα ηλικίας 11, 17 και 19 ετών πιθανώς ήταν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία

  • αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα prologos.gr