Εκλογές Συλλόγου ΓΝ Άρτας: Ψηφίζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

46

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι… Την Τρίτη 25 Φλεβάρη, έχουμε εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Σύλλογο εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ του νομού Άρτας αλλά και για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ και στο Νομαρχιακό Τμήμα του νομού Άρτας της ΑΔΕΔΥ.

Έχουν περάσει 10 χρόνια σκληρών, μνημονιακών, νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έχουν κυριολεκτικά σαρώσει τη ζωή μας και την εργασιακή και την συνολική! Δώσαμε μεγάλες μάχες ως εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια. Άλλες τις κερδίσαμε και άλλες τις χάσαμε! Είδαμε μπροστά στα μάτια μας, πολλούς από αυτούς που μας εκπροσωπούν ως αιρετοί να μεταλλάσσονται, να μασκαρεύονται, να παίρνουν «μεταγραφή», να υπόσχονται «σωτηρία», να μας λένε «να κοιτάξουμε τον εαυτό μας», να εκλέγονται και μετά να «εξαφανίζονται» ως διά μαγείας, να πουλάνε εκδούλευση, να θέλουν να «σιγήσει» ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Ταυτόχρονα οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση. Μπορεί να βρισκόμαστε, όπως ισχυρίζονται, «εκτός μνημονίων», ωστόσο και επειδή όπως φαίνεται οι κυβερνήσεις έχουν συνέχεια, η σημερινή κυβέρνηση παίρνοντας την σκυτάλη από την προηγούμενη, διαμορφώνει ένα σκληρό τοπίο: υποχρηματόδοτηση, ελλείψεις προσωπικού, μηδενικές προσλήψεις, εντατικοποίηση της εργασίας, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις πρόνοιας, αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο, ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών του ΕΣΥ, «αξιολόγηση» προσωπικού και «κρίσεις» προϊσταμένων είναι μερικά από αυτά που ζούμε καθημερινά και θα ζήσουμε στο άμεσο μέλλον.

Σε όλο αυτό το σκηνικό, η παράταξη μας, η Αγωνιστική Ενότητα Ανατροπής, αποτελούσε και αποτελεί εξαίρεση! Εμείς σταθερά όλα αυτά τα χρόνια αγωνιστήκαμε, αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε για τα προβλήματα των εργαζόμενων του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.

Απέναντι σε λογικές «προσωπικού» και «κομματικού» συμφέροντος, σταθερά έχουμε δώσει και θα δώσουμε μάχες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων, για την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας, απέναντι στα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, για να σπάσουμε το κλίμα της «τρομοκράτησης» στους χώρους δουλειάς, για την αμοιβή της δεδουλευμένης εργασίας. Θα δώσουμε την μάχη απέναντι σε λογικές ιδιωτικοποίησης, θα αγωνιστούμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, θα αγωνιστούμε για αύξηση των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου και για προσλήψεις προσωπικού, θα αγωνιστούμε για να γίνουν επιτέλους κρίσεις για τις θέσεις ευθύνης, θα αγωνιστούμε για αυξήσεις στην χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, θα αγωνιστούμε για να είναι η υγεία δημόσιο αγαθό.

Στους δύσκολους καιρούς και τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας σε θέλουμε μαζί μας να δώσουμε την μάχη προσανατολισμένοι στην υπεράσπιση των συμφερόντων μας, εμάς και των παιδιών μας, απέναντι σε πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα, με σημαία μας την ενότητα, την αλληλεγγύη και την πάλη.

Η παράταξη μας θέλει και μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά μαζί με τους εργαζόμενους, απέναντι στον ατομισμό, για ένα σωματείο της ενότητας στο πρόβλημα και των αγώνων στη δράση.

Εμείς για αυτό δεσμευόμαστε και για αυτό θα αγωνιστούμε: για ένα σωματείο, για μια ΠΟΕΔΗΝ και μια ΑΔΕΔΥ, πραγματικά πρώτο και τελευταίο οχυρό των εργατικών και κοινωνικών αντιστάσεων και αγώνων.

Στις εκλογές, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε

Αγωνιστική Ενότητα Ανατροπής


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Αμπελογιάννη Βασιλική (Βάσω)
Μηχ. Πληροφορικής

Βότης Ιωάννης
τραυματιοφορέας

Γούλας Γιώργος
Διοικητικός (ΚΕΦΙΑΠ)

Κατέρος Κώστας
Επικουρικός οδηγός

Καραγεώργος Δημήτρης (Τάκης)
Βιοχημικός

Λαγός Νικόλαος
Γιατρός (ΜΕΘ)

Λύκας Σπύρος
Μηχ. Πληροφορικής

Μποχώτη Γεωργία (Γωγώ)
Μηχ. Πληροφορικής

Μπούτικου Γενοβέφα
Μαία

Σπηλιά Ελένη
Νοσηλεύτρια

Τσατσαρώνη Μαρία
Διοικητικός

Τσιαντή Βασιλική (Βάσω)
Νοσηλεύτρια

Τσόγκα Μαριάνθη
Προσωπικό καθαριότητας

Χαρμπή Φωτεινή
Ιατρικών Εργαστηρίων.