Covid-19 – Θυμήθηκαν την πρόληψη, ξέχασαν τις προσλήψεις…

25

Ο υπουργός Υγείας καθημερινά καλεί τους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους του ΕΣΥ να είναι ψύχραιμοι και να ακολουθούν τα μέτρα πρόληψης για τον κοροναϊό που συστήνει το υπουργείο και ο ΕΟΔΥ.

Η πρόληψη βεβαίως δεν μπορεί να περιορίζεται στα μέτρα που λαμβάνουν οι πολίτες αλλά πρωτίστως αφορά αυτά που λαμβάνει η πολιτεία.

Δεν είναι η ώρα να αναφερθούμε στις ενέργειες της πολιτείας αφού ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι κάποιες επισημάνσεις μπορεί να ερμηνευτούν διαφορετικά και να διαμορφώσουν ένα κλίμα πανικού που αυτές τις ώρες είναι το μόνο που δεν χρειαζόμαστε.

Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση και το υπ. Υγείας ακόμα και τώρα που ο κίνδυνος εξάπλωσης του κοροναϊού είναι υπαρκτός δεν έχουν προκηρύξει έστω και τις θέσεις προσωπικού που έχουν εξαγγείλει από το καλοκαίρι.

Το πρώτο βήμα προετοιμασίας από την πλευρά του υπουργείου για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων θα ήταν να είχε προβεί έγκαιρα στη στελέχωση των μονάδων υγείας προκειμένου να  μπορούν να ανοίξουν τμήματα και κρεβάτια ΜΕΘ και σήμερα να ήταν έτοιμα να αντιμετωπίσουν καταστάσεις όπως αυτές που πιθανόν να βρεθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Γι’ αυτό λοιπόν οι σημερινές δηλώσεις παραγόντων για προσλήψεις προσωπικού θα λέγαμε ότι εκτός από το γεγονός ότι οι ίδιοι είναι αναρμόδιοι να τις υλοποιήσουν γίνονται και  κατόπιν εορτής.