“Επιτέλους,” αναφωνεί το ΑΡΜΑ στον ΣΥΡΙΖΑ που θυμήθηκε τώρα τα Βαρέα – Ανθυγιεινά

38

Φανταζόμαστε ότι η αγανάκτηση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΕΔΗΝ εκφράζεται μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ήταν πάνω από 4 χρόνια στην Κυβέρνηση σφύριζε κλέφτικα και δεν δεχόταν, επικαλούμενος  διάφορα προσχήματα, την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

Τώρα που πέρασε στην αντιπολίτευση και αντιλήφθηκε ότι η κοινωνία στηρίζει τους μαχητές της υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τώρα θυμήθηκε και την ένταξη στα ΒΑΕ.

Ας είναι, θα έλεγε κανείς, ας θεωρήσουμε την κίνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ως μια έμμεση συγνώμη προς τους υγειονομικούς που τόσα χρόνια αγνοούσε τα αιτήματά τους.

Όμως διαβάζοντας την τροπολογία μείναμε «ξεροί» και αναρωτηθήκαμε, γιατί το ΑΡΜΑ  θεωρεί ότι είναι σημαντική αυτή η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Μια τροπολογία γραμμένη στο πόδι που αν εφαρμοστεί θα κληθούν οι εργαζόμενοι στην υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ να πληρώσουν επασφάλιστρο για όσα χρόνια δουλεύουν στα νοσοκομεία. Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ευρώ που προφανώς οδηγεί όλους τους εργαζόμενους εκτός βαρέων ανθυγιεινών.

Όμως η κοροϊδία δεν σταματά εδώ. Η τροπολογία ζητά την ένταξη όλων των εργαζομένων στην υγεία και την πρόνοια στα ΒΑΕ ανεξάρτητα αν οι κλάδοι τους είναι στον κατάλογο των ΒΑΕ (π.χ. διοικητικών υπαλλήλων).

Μιλάμε για τον απόλυτο λαϊκισμό ώστε να ψαρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στα θολά νερά.

Στο όψιμο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τους υγειονομικούς και την ένταξη τους στα ΒΑΕ απαντά η ΝΔ με την άρνησή της να προχωρήσει ακόμα και αυτή τη στιγμή στην νομοθετική ρύθμιση που να επιλύει αυτό το διαχρονικό αίτημα.

Οι εργαζόμενοι στην υγεία έχουν πάρει χαμπάρι ότι οι μνημονιακές δυνάμεις όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να λύσουν το ζήτημα των ΒΑΕ αλλά άφησαν ανοχύρωτα τα Νοσοκομεία από προσωπικό και υποδομές. Αυτή την πραγματικότητα δεν την βιώνουν μόνο οι εργαζόμενοι στην υγεία αλλά την αντιμετωπίζουν καθημερινά και οι πολίτες στην εποχή του κορονοϊού.

Αυτή η συνειδητοποίηση είναι και η ελπίδα που μας δίνει το κουράγιο για να δώσουμε τη μάχη σήμερα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των πολιτών και να λογαριαστούμε με όλους αυτούς μετά.

ΥΓ. Το Νοσηλευτικό, το παραϊατρικό και το πάσης φύσεως προσωπικό το καταλάβαμε, εκείνο το φαρμακευτικό…