Μεγάλες ποσότητες σε μάσκες και εξοπλισμό φτάνουν από την Κίνα στην Ελλάδα

23

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής «πάνω από 13 εκατομμύρια ιατρικές μάσκες, αναπνευστήρες και διαγνωστικά τεστ αναμένονται στην Ελλάδα από την πόλη Τιεντσίν της Κίνας στα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα

Σύμφωνα με την καθημερινή «πρόκειται για τη μεγαλύτερη ως τώρα αγορά υγειονομικού υλικού από τη χώρα, ενώ έχουν προηγηθεί η προμήθεια 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία και η δωρεά 11 τόνων υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «η μεταφορά του υλικού από την Κίνα στην Αθήνα γίνεται με δυο ειδικές πτήσεις Cargo. To πρώτο από τα δύο αεροσκάφη έχει ήδη απογειωθεί και βρίσκεται εν πτήσει προς την Ελλάδα, ενώ το δεύτερο αναμένεται να ολοκληρώσει την αποστολή του την Τρίτη».

Είχαμε επισημάνει σε προηγούμενο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα μας ygeionomikoi.gr ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να επιδιώξει έστω και την ύστατη στιγμή διακρατικές συμφωνίες με χώρες όπως η Κίνα για την προμήθεια μέσων προστασίας και ιατροτεχνολογιικού εξοπλισμού που είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την προστασία των υγειονομικών, αποφεύγοντας έτσι τους μαυραγορίτες που εκμεταλλεύονται ακόμα και αυτή την παγκόσμια πανδημία. Οι κινήσεις αυτές είναι αναπόφευκτες αφού  η λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αφήσει στο «έλεος του θεού» τις χώρες – μέλη της που πλήττονται από την πανδημία.