Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη στον κ. Κικίλια

35

Μετά τη «θερμή» υποδοχή που επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ στον υπουργό Υγείας, σειρά είχε το Σάββατο το προσωπικό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του. Με την άφιξη του Βασίλια Κικίλια στο νοσηλευτικό ίδρυμα, γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου του… γύρισαν την πλάτη σε μια κίνηση διαμαρτυρίας.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε τις γνωστές εξαγγελίες που δεν υλοποιούνται για προσλήψεις προσωπικού, και υποσχέθηκε ότι θα υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων του νοσοκομείου Ρεθύμνου ενώ για το πρόβλημα των αναισθησιολόγων που είναι πανελλαδικό, δήλωσε ότι το θέμα θα εξεταστεί.

«Κόκκινο πανί» η επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο ΠΑΓΝΗ

Μια ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή, με πανό και συνθήματα υποδέχτηκε τον υπουργό Υγείας το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ. Οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν εξ αρχής πρόκληση την επίσκεψη του υπουργού στο νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς κάνουν εδώ και καιρό λόγο για μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, ακόμα και σε ατομικά μέσα προστασίας. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν για μια ακόμη μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Τη δυσφορία του για την κλούβα των ΜΑΤ που εμφανίστηκε από νωρίς στο νοσοκομείο εξέφρασε ο πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Βρύσαλης μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και την Αγγέλα Δουλγεράκη επισημαίνοντας ότι αυτό που χρειάζεται το νοσοκομείο δεν είναι τα ΜΑΤ αλλά τις μάσκες, τα γάντια για το προσωπικό , την ενίσχυση των τμημάτων του, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που είναι δεκάδες, την ομαλοποίηση λειτουργίας όλων των κλινικών.