Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Νέα Γενική Συνέλευση της Παρασκευή για κλιμάκωση του αγώνα

38

Μετά την επιτυχημένη σημερινή κινητοποίηση των εργαζόμενων στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καλεί τους εργαζόμενους σε νέα Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 23/10/20 στις 14.30 για να ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση του αγώνα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρει:

Η σημερινή δυναμική κινητοποίηση μας , μετά από αρκετά χρόνια, δίνει το σύνθημα εκκίνησης των διεκδικήσεών μας.

 Γνωρίζουμε όλοι μας πως με μία ή δύο κινητοποιήσεις δεν θα κερδίσουμε τίποτα. Αυτό που απαιτεί η δεινή κατάσταση που έχει βρεθεί το Νοσοκομείο της Νίκαιας αλλά και το υποβαθμισμένο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, είναι συνεχής αγώνας διεκδίκησης από όσο γίνεται περισσότερους συναδέλφους.

Οι καλοθελητές υπήκοοι της κυβέρνησης οι οποίοι εκτελούν με κάθε κυβέρνηση με επιτυχία τον ρόλο τους, δεν βλέπουν πουθενά προβλήματα. Η άποψη τους πως έχουν στελεχωθεί επαρκώς τα νοσοκομεία και γίνονται συνεχόμενες προσπάθειες ανακαίνισης των κτιρίων, διαψεύδονται από την πραγματικότητα.

Διαψεύδονται από τα εκατοντάδες ρεπό και Άδειες που οφείλονται στο προσωπικό,

διαψεύδονται από τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο μέρος των συναδέλφων,

διαψεύδονται από τα παράνομα ωράρια (πρωί-νύχτα),

διαψεύδονται από το χωροταξικό χάος του τρίτου ορόφου και την ανεπάρκεια χώρων των κλινικών

διαψεύδονται από το χωροταξικό χάος του πρώτου ορόφου στον οποίο η πολύπαθη Β’Π μετατρέπεται από κλινική υπόπτων περιστατικών σε παθολογική κλινική σε μία μέρα και μετά το αντίστροφο

διαψεύδονται από την νοσηλεία ασθενών της Β’Π στην νεφρολογική, αλλά και σε άλλους θαλάμους ανάμεσα στις άλλες παθολογικές που θέλεις χάρτη για να βρεις τους δικούς σου ασθενείς

διαψεύδονται από τον υπερβολικό φόρτο εργασίας σε όλες τις κλινικές

διαψεύδονται από τις συνεχής μετακινήσεις προσωπικού από κλινική σε κλινική

διαψεύδονται από τις ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες του Νοσοκομείου

διαψεύδονται από τις ακατάλληλες συνθήκες νοσηλείας ύποπτων και θετικών ασθενών με covid στο τμήμα που έχει δημιουργηθεί και δεν ικανοποιεί ούτε τις ελάχιστες προδιαγραφές νοσηλείας τέτοιων περιστατικών

διαψεύδονται από την διασπορά των παθολογικών περιστατικών σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου, ακόμα και χειρουργικές

διαψεύδονται από τα αρκετά θετικά τεστ των συναδέλφων που όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται δραματικά.

Συνάδελφοι φυσικά και σήμερα θα μπορούσαμε να ήμασταν περισσότεροι, ο εκφοβισμός και η ψυχολογική βία που ασκούν οι υπηρέτες του συστήματος δουλεύει πυρετωδώς .

Σε κόντρα της δουλικής αυτής υποτακτικότητας που οι κηφήνες του Νοσοκομείου επιθυμούν, εμποδίζοντας την ελεύθερη έκφραση μας, εμείς θα είμαστε εδώ και θα συνεχίζουμε τον αγώνα.

Το Νοσοκομείο της Νίκαιας στηρίζετε στο φιλότιμο των εργαζομένων και δεν θα φοβηθούμε κανέναν γιατί δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας καθημερινά. Υποχρέωση στον καθημερινό κόπο μας αλλά και στους ασθενείς που υπηρετούμε είναι η συνέχιση της προσπάθειάς μας για εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών νοσηλείας αλλά και εργασίας.

Ευχαριστούμε τους φορείς και τις συλλογικότητες που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας αυτό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην αυριανή (Παρασκευή 23/10/2020) Γενική Συνέλευση στο προαύλιο του Νοσοκομείου μας και ώρα 14:30 ώστε να καθορίσουμε όλοι μαζί τον τρόπο συνέχειας του αγώνα μας.

Για το ΔΣ

 Ο Πρόεδρος                                 Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης                    Βλάχος Γεώργιος