«Κατέρρευσε» ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τον εμβολιασμό των υγειονομικών

57

Από τις πληροφορίες που φτάνουν από τα νοσοκομεία όλης τη χώρας προκύπτει αβίαστα ότι ο αρχικός σχεδιασμός για τον εμβολιασμό των υγειονομικών έχει ουσιαστικά ακυρωθεί αφού σε δεκάδες νοσοκομεία αυτός δεν θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση ενώ φρόντισε να οργανώσει τα επικοινωνιακά show στην έναρξη των εμβολιασμών, όμως δεν έδειξε την ίδια επιμέλεια στην σύνταξη του σχεδίου για τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα 16 νοσοκομεία που έχουμε αρχικά ως ιστοσελίδα αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα στα οποία αναβάλλονται οι εμβολιασμοί των υγειονομικών αρμοδιότητας της 1ης, 2ης, 5ης και 6ης ΥΠΕ, το πρόβλημα φαίνεται να επεκτείνεται σε νοσοκομεία της Κρήτης και σε άλλα στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ήδη εργαζόμενοι σε μια σειρά νοσοκομεία που είχαν κληθεί να συμμετέχουν στον εμβολιασμό ειδοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή την Παρασκευή ότι ο εμβολιασμός που είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα 4/1 αναβάλλεται.

Στα νοσοκομεία που αναβάλλεται ο εμβολιασμός δεν έχει φτάσει κανένα έγγραφο που να εξηγεί τους λόγους της αναβολής όμως φαίνεται ότι αυτό οφείλεται σε προβλήματα που υπάρχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Από την εξέλιξη αυτή προκύπτουν σοβαρές ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας αφού ο σχεδιασμός φαίνεται να μην έλαβε υπόψη τις δυσκολίες και δεν πάρθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποφευχθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας μέχρι σήμερα το πρωί  δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση που να εξηγεί τους λόγους της αναβολής των εμβολιασμών. Αντίθετα, διοικήσεις νοσοκομείων, όπως του Βόλου, επιχείρησαν να δικαιολογήσουν αυτή την εξέλιξη εμφανίζοντας την αναβολή ως μέρος ενός γενικότερου σχεδιασμού.

Ερωτηματικά προκαλεί και η έλλειψη αντίδρασης από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών που έχει και αυτή ευθύνη για αυτό τον σχεδιασμό.

Δυστυχώς όλα αυτά αντί να συμβάλλουν στην ενίσχυση του εμβολιασμού δημιουργούν πρόσθετα εμπόδια και ενισχύουν τα ερωτηματικά που υπάρχουν σε ένα μέρος των πολιτών.

Η Κυβέρνηση και το υπ. Υγείας πρέπει τώρα να ξεκαθαρίσει τους λόγους αυτής της αναβολής και να φροντίσει να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που οδήγησαν στην ακύρωση των εμβολιασμών σε αρκετά νοσοκομεία.

Προηγούμενο άρθροΕνωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: Καταιγίδα νέων ακυρώσεων εμβολιασμών υγειονομικών
Επόμενο άρθροΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Έγγραφο διαψεύδει το υπ. Υγείας για την αναβολή των εμβολιασμών των υγειονομικών