120 κρεβάτια του ΝΙΜΙΤΣ παραχωρούνται για την αντιμετώπιση του covid-19

28

Με κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας παραχωρούνται 120 κλίνες του νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ για την αντιμετώπιση περιστατικών με covid-19.

Σύμφωνα με την απόφαση  η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.Πε.) αναλαμβάνει την ευθύνη της επιστημονικής και λειτουργικής διαχείρισης των προς διάθεση κλινών του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι η 1η Υ.Πε. διαθέτει στο Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. το απαιτούμενο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό και πάσης φύσεως βοηθητικό προσωπικό) και ιατροφαρμακευτικό υλικό, καθώς και τα αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού για την έναρξη λειτουργίας των θαλάμων νοσηλείας όσων έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό COVID-19.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας ή του αρμοδίως εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου καθορίζεται η διαδικασία μεταφοράς των ασθενών που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό COVID- 19 σε εγκαταστάσεις, θαλάμους και κλίνες του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.

Τέλος στην απόφαση αναφέρεται ότι οι δεσμευόμενες εγκαταστάσεις όλων των θαλάμων και κλινών νοσηλείας είναι δυνατόν να μετατρέπονται, ως προς τη χρήση τους, σε κλίνες Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) ή και σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.).

Δείτε την σχετική απόφαση εδώ