Νοσηλευτές υπάρχουν!

86

Την άποψη ότι δεν υπάρχουν νοσηλευτές άνεργοι να προσληφθούν για να ενισχύσουν άμεσα  το σύστημα υγείας εξέφρασε ο διευθυντής της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Ευαγγελισμού και στέλεχος της ΔΑΚΕ και την ΕΝΕ Δ. Πιστόλας. Δείτε το σχετικό απόσπασμα video:

Η δήλωση του Δ. Πιστόλα ήταν συνέχεια σχετικών δηλώσεων που είχαν γίνει από τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και από τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, ενώ μετα τη δήλωση αυτή, ακολούθησε πανοποιότυπη δήλωση και από τον πρόεδρο της ΕΝΕ Δ. Σκουτέλη.

Όλες οι παραπάνω δηλώσεις κινούνται στην κατεύθυνση να πειστεί η κοινωνία ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να κάνει προσλήψεις νοσηλευτών, αλλά δεν βρίσκει πλέον υποψηφίους.

Είναι όμως έτσι;

Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι όσα ισχυρίζονται οι κυβερνητικοί παράγοντες περί μη διαθεσιμότητας νοσηλευτών να προσληφθούν, δεν ισχύουν.

Την ίδια χρονική περίοδο που έγιναν οι δηλώσεις, στις σελίδες των ΥΠΕ δημοσιεύτηκαν οι πίνακες κατάταξης λοιπού επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών για το έτος 2021, που προέρχονται από τις υποβολές αιτήσεων από το άνοιγμα της πλατφόρμας του Υπουργείου Υγείας που έγινε αρχές Μαρτίου.Στους πίνακες αυτούς φαίνονται οι υποψηφιότητες εκατοντάδων νοσηλευτών ΤΕ και ΔΕ για να προσληφθούν ως επικουρικοί στα δημόσια νοσοκομεία.

Μόνο για τον Ευαγγελισμό, το Νοσοκομείο στο οποίο είναι διευθυντής νοσηλευτικής υπηρεσίας ο Δημήτρης Πιστόλας έχουν υποβάλει αιτήσεις πρόσληψης για επικουρικό προσωπικό 28 νοσηλευτές ΠΕ, 48 νοσηλευτές ΤΕ και 185 ΔΕ/β. νοσηλευτές.

Δείτε παρακάτω τους πίνακες κατάταξης λοιπού επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών για το έτος 2021, ανά ΔΥΠΕ όπως δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα:

1η ΥΠΕ

2η ΥΠΕ

3η ΥΠΕ

4η ΥΠΕ

5η ΥΠΕ

6η ΥΠΕ

7η ΥΠΕ

Εφόσον κάθε Νοσοκομείο υποβάλει αίτημα και το εγκρίνει ο Υπουργός, οι προσλήψεις μπορούν να γίνουν μέσα σε δεκαπέντε το πολύ ημέρες.

Γιατί δεν το κάνουν;

Γιατί, αντί να κάνουν ψευδείς δηλώσεις ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι νοσηλευτές,  δεν εγκρίνουν να προσληφθούν όλοι οι νοσηλευτές-τριες που έχουν υποβάλει αιτήσεις για επικουρικό προσωπικό πανελλαδικά;

Γιατί δεν μονιμοποιουν τους ήδη συμβασιούχους;

Γιατί δεν προχωρούν παράλληλα και σε προκηρύξεις μόνιμων θέσεων,αφού υπάρχουν χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία.

Προφανώς δεν υπάρχει ζήτημα έλλειψης διαθέσιμων νοσηλευτών, αλλά υπάρχει ζήτημα έλλειψης πολιτικής βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Προηγούμενο άρθροΤην Τετάρτη 24/3 στις 7.30 μ.μ. ο Γιώργος Μανουσάκης στα νέα των υγειονομικών
Επόμενο άρθροΣιωπητήριο στις καταγγελίες για θανάτους διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ