Σωματείο Ευαγγελισμού: Συγκέντρωση της Τετάρτη 31/3 ενάντια στα πρόστιμα και τον αυταρχισμό

47

Η ανταμοιβή της Διοίκησης στους μαχόμενους υγειονομικούς: Επιπλήξεις – Πρόστιμα- Αυταρχισμός – Εκφοβισμός

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ -> ΤΕΤΑΡΤΗ 31/3 στις 8 πμ στα ΤΕΠ

Να είμαστε όλες & όλοι εκεί! Δε σκύβουμε το κεφάλι!

Την Παρασκευή 19/3 έγινε, υπό την αιγίδα του Σωματείου, παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση για το θέμα της κλήσης σε απολογία από τον Αναπλ. Διοικητή των δύο συναδέλφων ειδικευόμενων ορθοπεδικών. Υπενθυμίζουμε ότι η κλήση σε απολογία έγινε επειδή κατά την επίσκεψη του Αναπλ. Διοικητή στην εφημερία της 5/3/21, οι δύο συνάδελφοι διαμαρτυρήθηκαν για την υποτιμητική και προσβλητική συμπεριφορά του και ανέφεραν ορισμένα γνωστά προβλήματα λειτουργίας του ΤΕΠ και του Νοσοκομείου συνολικά, καθώς και την έλλειψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, που θέτουν σε κίνδυνο καθημερινά τους εργαζόμενους, τους ασθενείς και τους συνοδούς. Επιπλέον, αναφέρθηκαν και στην απροθυμία της Διοίκησης να συναντήσει τους εκπροσώπους του Σωματείου σε πολλές επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις από το περασμένο Ιούλιο.

Κατά τη συνάντηση με τον Διοικητή και τον Αναπλ. Διοικητή, ήταν εξαρχής σαφές ότι όλοι οι λόγοι που οι συνάδελφοι κλήθηκαν σε απολογία ήταν εντελώς προσχηματικοί. Αρχικά φάνηκε ότι ήταν δικαιολογία οι υποδείξεις για την εφαρμογή μάσκας σε εμβολιασμένους γιατρούς μετά από ώρες εφημερίας σε χώρο που δεν υπήρχαν ασθενείς.

Η συζήτηση πέρασε γρήγορα πάντως από τη δήθεν “επιθετική και απρεπή” συμπεριφορά των συναδέλφων στην αγανάκτηση που εξέφρασε η Διοίκηση επειδή ο συνάδελφος τόλμησε να αναφέρει το Σωματείο. Όταν από τη μεριά μας ειπώθηκε ότι δεν είναι ανεκτό να απειλούνται εργαζόμενοι μόνο και μόνο επειδή είπαν τις απόψεις τους, η Διοίκηση απάντησε ότι απειλή είναι η αναφορά στο Σωματείο.

Είναι προφανές ότι αυτό ενοχλεί τη Διοίκηση: η ανάδειξη των ανεπαρκειών και των ελλείψεών της, το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι πειθήνιοι στρατιώτες αλλά έχουν άποψη για τα προβλήματα και πώς αυτά μπορεί να λυθούν και πάνω από όλα η ύπαρξη ενός Σωματείου που οργανώνει κινητοποιήσεις και αναδεικνύει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και της Διοίκησης στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο αυταρχισμός της Διοίκησης του Νοσοκομείου δεν έχει τέλος. Το επόμενο βήμα ήταν η επιβολή προστίμων στους δύο συναδέλφους ίσων με 15 ημερομίσθια για τον έναν και 5 για τον άλλον. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Διοίκηση του νοσοκομείου επέδειξε αυταρχική συμπεριφορά και εργασιακό εκφοβισμό στους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Ίδια τακτική ακολούθησε σε καθαρίστριες, τραπεζοκόμες, διοικητικούς, εργαστηριακούς ενώ επέβαλλε ποινή συνολικά 25 ημερών στέρησης μισθού σε διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής.

Ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε την αυθαίρετη, άδικη, προκλητική στάση της διοίκησης με τις καρατομήσεις συναδέλφων εγνωσμένου κύρους όπως διευθυντών της παθολογικής και της καρδιολογικής κλινικής όπου ουσιαστικά έσπρωξε πολύτιμους για το νοσοκομείο μας συναδέλφους στην συνταξιοδότηση.

Είναι πρόκληση οι εργαζόμενοι που δίνουμε σκληρή μάχη για να μείνουν τα Νοσοκομεία όρθια με ανεπαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας, με κομμένες άδειες και με εξοντωτικά ωράρια, να τιμωρούμαστε από πάνω με στέρηση μισθού. Είναι απαράδεκτο συνάδελφοι των πιο ευάλωτων κατηγοριών όπως οι εργαζόμενοι των 500 ευρώ να τιμωρούνται άδικα με στερήσεις μισθού κάποιων ημερών.  Στη θέση των συναδέλφων θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας. Είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων του Νοσοκομείου, όλης της κοινωνίας, να μην επιτρέψουμε να περάσει ο αυταρχισμός. Κανένας δεν μπορεί να τιμωρείται για τις απόψεις του.

Ο αυταρχισμός και ο εκφοβισμός δε θα περάσουν

Η Διοίκηση να πάρει πίσω τα πρόστιμα – Να πάψει να ψάχνει αφορμές για τρομοκράτηση των εργαζομένων που σηκώνουν όλο το βάρος της πανδημίας