ΜΕΤΑ: Κάλεσμα για το συλλαλητήριο στα Προπύλαια κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη | Πέμπτη 22 Απρίλη

35

Το ΜΕΤΑ καλεί τους/τις εργαζομένους/ες και τα Σωματεία να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που οργανώνεται από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Εργατικά Σχήματα, Κινήσεις και Συλλογικότητες, την Πέμπτη 22 Απρίλη και ώρα 6μμ., στα Προπύλαια, ενάντια στο νέο αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο και την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, ενάντια στην εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, καθώς και ενάντια στην κρατική βία και καταστολή.

Το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ «προσφέρει» τη ζωή, την υγεία και το αίμα των εργαζομένων στην εργοδοσία και το κεφάλαιο, για την κερδοφορία τους. Συγκεκριμένακαταργεί το 8ωρο, την αμοιβή για τις υπερωρίες, τα ρεπό, την κυριακάτικη αργία, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία, φαλκιδεύει το απεργιακό δικαίωμα, προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Συνδικάτων και των μελών τους, περιορίζει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και ποινικοποιεί τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις. Παράλληλα, η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, δηλαδή την «αξιοποίηση» των οικονομιών των ασφαλισμένων στον τζόγο των κεφαλαιαγορών.

Κι αυτά, την ώρα που συνεχίζει την εγκληματική πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας, φροντίζοντας πώς θα μοιράσει εκατομμύρια για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ δεν έχει ψηφίσει ούτε μισό έκτακτο μέτρο για την ενίσχυση και την προστασία των εργαζομένων, έχοντας αφήσει αθωράκιστο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Στην πολιτική αυτή, που αποτελεί εφαρμογή της ακραίας νεοφιλελεύθερης ατζέντας της και έχει ως αποτέλεσμα τους χιλιάδες νεκρούς και ασθενείς, καθώς και τους εκατοντάδες διασωληνωμένουςσύμμαχό της έχει τη γραφειοκρατική και αποκομμένη -από τα προβλήματα και αγωνίες των εργαζομένων- ΓΣΕΕ, που ήδη λειτούργησε ως «λαγός» της κυβέρνησης σπεύδοντας να ανακοινώσει τη μετάθεση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, για την Τρίτη του Πάσχα 4 Μάη, καλώντας ουσιαστικά τους/τις εργαζομένους/ες να πάνε εκδρομή.

Για τους/τις εργαζομένους/ες και Συνδικαλιστικές Οργανώσεις λέμε ότι το δίκιο και τα δικαιώματά μας είναι πάνω απ’ όλα! Και θα τα υπερασπιστούμε. Όλα τα Συνδικάτα, τα αγωνιστικά ρεύματα, οι κινήσεις και οι παρατάξεις, μακριά και πέρα από τον υποταγμένο και γραφειοκρατικό «συνδικαλισμό» της ΓΣΕΕ, οργανώνουμε ενωτικά, τόσο την αντίδρασή μας απέναντι στα νέα αντεργατικά μέτρα και στην πολιτική που ισοπεδώνει την εργασία, τα ωράρια, τους μισθούς μας και τις συντάξεις μας, τα εργατικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας, όσο και την επιτυχία της 24ωρης απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά, στις 6 Μάη.

Εμείς προστατεύουμε την εργασία μας και το 8ωρο, κ. Χατζηδάκη.
Εσείς κάνετε τον «ντίλερ» του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δε θα πληρώσουμε ξανά εργαζόμενοι/ες και λαός το «μάρμαρο»
της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο, Πέμπτη 22 Απρίλη 2021, ώρα 6μμ., Προπύλαια.

 

Προηγούμενο άρθροΥποχρεωτικά self test στο προσωπικό καθαριότητας αλλιώς… περικοπή μισθού
Επόμενο άρθροΗ ιστορία των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων