«Ευαγγελισμός»: Συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία

29

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία που οδήγησε στην αναίτια προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος με χειροπέδες εργαζόμενης εν ώρα εργασίας, πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τετάρτης, από το Σωματείο Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» μαζί με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ.

Νωρίτερα έγινε μεγάλη συγκέντρωση στα ΤΕΠ, όπου μίλησαν ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Φερεντίνος  και άλλα μέλη της διοίκησης ανάμεσα τους και η εκπρόσωπος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Βιβή Πασχάλη.Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μ. Γιανάκος καθώς και ο Άκης Σωτηρόπουλος μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ εκλεγμένος με το ΜΕΤΑ. Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν και δήλωσαν την συμπαράστασή τους μέλη του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, ανάμεσα σε αυτούς και ο Χρήστος Κόνιαρης εκλεγμένος με το ΜΕΤΑ Υγειονομικών.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ κατήγγειλαν την αναίτια προσαγωγή της συναδέλφου επισημαίνοντας ότι αυτό δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο αλλά εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας και επίρριψης ευθυνών για την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ στις πλάτες των υγειονομικών. Κατήγγειλαν επίσης το γεγονός ότι η αστυνομία χωρίς να τηρεί κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο εισήλθε σε μονάδα του Νοσοκομείου γεγονός που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. Τέλος απαίτησαν να μπει φρένο στην ανεξέλεγκτη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο νοσοκομείο και ιδιαίτερα στους χώρους εξέτασης και νοσηλείας.

Εντύπωση προκάλεσε στη συνάντηση η στάση του υποδιοικητή του νοσοκομείου στην συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Σωματείου και των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Συγκεκριμένα επιχειρήθηκε να μεταφερθεί μέρος των ευθυνών για την απαράδεκτη στάση της Αστυνομίας και την είσοδο μεγάλου αριθμού αστυνομικών μέσα σε μονάδα του νοσοκομείου στις πλάτες της εργαζόμενης.

Το μεσημέρι, υπάρχει ήδη προγραμματισμένη κινητοποίηση στην έδρα της 1ης ΥΠΕ Αττικής για την επαναφορά εργολάβου στην καθαριότητα, όπου και θα τεθεί επιπλέον και το θέμα της καταστολής.