Κατατέθηκε στη βουλή η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

39

Κατατέθηκε στη βουλή η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ΑΜΕΑ και ηλικιωμένων καθώς και των υγειονομικών.

Σύμφωνα με την τροπολογία έως τις 16 Αυγούστου θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί το σύνολο των εργαζομένων στις δομές πρόνοιας τουλάχιστον με την πρώτη δόση και να έχει προγραμματίσει τη δεύτερη.  Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι  όλο το προσωπικό, υγειονομικό, διοικητικό, υποστηρικτικό σε όλες τις δομές υγείας, ιδιωτικές και δημόσιες  θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον την πρώτη δόση μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Σε αντίθετη περίπτωση αναστέλλονται με απόφαση που εκδίδεται τα καθήκοντα για το προσωπικό αυτό και ο χρόνος αυτός δεν θα θεωρείται χρόνος δημόσιας υπηρεσίας. Δεν προβλέπεται ανώτατο χρονικό όριο που οι εργαζόμενοι θα τελούν υπό αναστολή καθηκόντων  ωστόσο μετά από το πέρας 14 ημερών από τον εμβολιασμό τους η αναστολή παύει να ισχύει με έκδοση αντίστοιχης απόφασης.

Όπως απορρέει από την τροπολογία ο εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει για τον εμβολιασμό του την υπηρεσία του.

Η τροπολογία προβλέπει επίσης ότι δύναται να γίνονται “προσλήψεις” με τρίμηνες συμβάσεις για την αναπλήρωση όσων εργαζόμενων δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουν βγει σε αναστολή σύμβασης άνευ αποδοχών.

Δείτε την τροπολογία

[pdf-embedder url=”https://ygeionomikoi.gr/wp-content/uploads/2021/07/11698835.pdf”]