Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Ασκληπιείου: Η ξενοφοβία και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ!

37

(ή αλλιώς, η απάντηση στη χυδαία ξενοφοβική ανακοίνωση

της ΔΑΚΕ – ΕΠΑ)

Με μία ανακοίνωση αντάξια των αντιλήψεων του νέου υπουργού υγείας, προσπαθούν οι «συνδικαλιστές» της ΔΑΚΕ – ΕΠΑ να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τη μονίμως μειοψηφική στάση τους στις συνεδριάσεις του ΔΣ του σωματείου μας, σε κάθε ζήτημα που αφορά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων έναντι της σκληρής ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στην ανάγκη τους μάλιστα να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, καταφεύγουν τόσο σε μυθεύματα, όσο και σε ακροδεξιά ρητορεία.

Ας εξηγήσει κάποιος από τους επικεφαλής της ΔΑΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ ή στην ΟΕΝΓΕ στους νεόκοπους «συνδικαλιστές», ότι το μαχόμενο υγειονομικό κίνημα έχει καταγγείλει τη δημιουργία της ΑΕΜΥ πολύ πριν οι ίδιοι αποφασίσουν να ασχοληθούν με τον κυβερνητικό «συνδικαλισμό».

Ας μην καμώνονται επίσης ότι δεν γνωρίζουν ότι, τόσο ο σημερινός διοικητής του Ασκληπιείου όσο και ο νέος υπουργός υγείας υπεραμύνονται της επιλογής των ΣΔΙΤ για την ανάπτυξη του ΕΣΥ και του Ασκληπιείου.

Πολύχειρότερα, τους πληροφορούμε ότι οι απόψειςπερί«μεταναστών απροσδιόριστης καταγωγής και κινήτρων» είναι απόψεις όχι μόνο επικίνδυνες για τη δημοκρατική συζήτηση, αλλά κυρίωςεπικίνδυνες για τη ζωή και την ασφάλεια των χιλιάδων κυνηγημένων από τη φτώχεια και τον πόλεμο, που καταφεύγουν στην «πολιτισμένη» Δύση.

Τι μας λένε οι αγαπητοί συνάδελφοι; Ότι καλώς αγοράζονται φρεγάτες και πολεμικά αεροσκάφη έναντι των δαπανών για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, ώστε να χρησιμοποιηθούν απέναντι στους φτωχούς που προσπαθούν να γλιτώσουν από τις συνέπειες της πολιτικής των ΕΕ – ΗΠΑ στις χώρες τους; «Να χυθεί αίμα στα σύνορα», όπως δήλωνε ο σημερινός υπουργός υγείας;

Νομίζαμε ότι ο νέος υπουργός υγείας έχει θαυμαστές μόνο στα ακροδεξιά μορφώματα.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι κάναμε λάθος.