Εκλογική διακήρυξη της Ενωτικής Κίνησης Eργαζομένων Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ

84

Ξανά Μπροστά με τους Εργαζόμενους Πρωταγωνιστές των Εξελίξεων

Συναδέλφισσες- οι:

▬ Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου & Ε.Ε του Σωματείου  Εργαζομένων και Αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Οι εκλογές αυτές  βρίσκουν τους Υγειονομικούς και τα Νοσοκομεία με πολλές ελλείψεις και συσσωρευμένα εργασιακά και λειτουργικά προβλήματα.

Οι διαδοχικές κυβερνήσεις την τελευταία 10ετία εφάρμοσαν  αντεργατικές πολιτικές διαρκούς λιτότητας, με μειώσεις μισθών και καταλήστευση το λαϊκού εισοδήματος με τις αυξήσεις σε βασικά αγαθά. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζεται η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης με στόχο: οι λίγοι κι εκλεκτοί να απολαμβάνουν προνόμια και δημόσια κοινωνικά αγαθά και οι εργαζόμενοι να είναι αναλώσιμοι. Η κυβέρνηση ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και με τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις βασικών δημοσίων επιχειρήσεων, που απειλούν ακόμα περισσότερο την πλειοψηφία της κοινωνίας για την κάλυψη στοιχειωδών ζωτικών αναγκών (ρεύμα και νερό..). Επαναφέρει τα ιδιωτικά συνεργεία και τους εργολάβους στα νοσοκομεία στις Υποστηρικτικές Υπηρεσίες (Καθαριότητα, Εστίαση, Φύλαξη). Με τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη επιχειρείται να παραδοθούν τα συνδικάτα σε Κυβέρνηση και Εργοδοσία και να μπουν στο γύψο, να αδρανοποιηθούν τα σωματεία, να καταργηθούν συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, οι απεργίες και οι συλλογικές διαδικασίες λήψης των αποφάσεων.

Τα Δημόσια Νοσοκομεία οδηγούνται σε φθίνουσα πορεία, καθώς είναι υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτημένα. Με την έλλειψη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κληθήκαμε οι Υγειονομικοί και με λίγα εφόδια σηκώσαμε όλο το βάρος της πανδημίας μετατρέποντας τα νοσοκομεία για νοσηλεία μιας νόσου. Με λίγους επικουρικούς συναδέλφους και με συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, με ανεπαρκή και ακατάλληλα  κάποιες φορές μέτρα προστασίας, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «στήσαμε πλάτες» για να υπερασπιστούμε το ΕΣΥ και την υγεία του λαού μας. Κι’ όμως η κυβέρνηση αρνείται να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την χρηματοδότηση του ΕΣΥ, την αυτονόητη ένταξή μας στα ΒΑΕ, αλλά και την διασφάλιση της εργασίας των συμβασιούχων με την μετατροπή των συμβάσεων τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Το μόνο ενδιαφέρον της κυβέρνησης ήταν η ενίσχυση των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας, που μέσα στην πανδημία είδαν τα κέρδη τους να μεγαλώνουν, καθώς διοχετεύτηκαν στο μεγάλο ιδιωτικό τομέα περιστατικά non- covid σε ΜΕΘ και κλίνες, χειρουργικές επεμβάσεις και εκατομμύρια διαγνωστικές εξετάσεις. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρά με ρυθμούς χελώνας εξαιτίας των άστοχων κυβερνητικών παλινωδιών, ενώ η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να κρύψει τις ευθύνες της  για την αποτυχία της, στοχοποίησε τους υγειονομικούς  και έδιωξε  χιλιάδες συναδέλφους μας με αναστολή εργασίας από τα νοσοκομεία, οδηγώντας αυτούς και τις οικογένειές τους στην οικονομική εξαθλίωση.

Η δράση μας

Η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων παρέμεινε πιστή σε αξίες και  αρχές, δεν έκανε βήμα πίσω, δεν συμβιβάστηκε.  Υπερασπιστήκαμε με συνέπεια τις ιδέες μας. Ενημερώναμε τους εργαζομένους και στηρίξαμε την λειτουργία και δράση του σωματείου μας. Συμμετείχαμε σε κάθε κινητοποίηση προσπαθώντας να ενώσουμε τους συναδέλφους και να αντεπιτεθούμε στην πολιτική της Κυβέρνησης – Πολιτικής ηγεσίας (ΥΠΕ-Υπουργείο Υγείας) και της Διοίκησης.  Δεν γίναμε χειροκροτητές καμιάς κυβερνητικής πολιτικής, κριτήριο για εμάς ήταν και είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και της δημόσιας δωρεάν υγείας.

Στη κατεύθυνση αυτή στηρίξαμε τα αιτήματα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, των Συμβασιούχων, Εργαστηρίων, της Διοικητικής και Τεχνικής υπηρεσίας και τα προωθήσαμε στους αρμόδιους Φορείς, απαιτώντας την επίλυση τους. Εκφράζοντας την καθολική απαίτηση των εργαζομένων, συμπορευτήκαμε όλοι οι φορείς (Επιστημονικό Συμβούλιο, Διευθύνσεις των Υπηρεσιών, Εκπρόσωποι στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, Σωματείο Εργαζομένων) και αποτρέψαμε τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας να υποβαθμίσουν το Νοσοκομείο με τη μετατροπή του σε  νοσηλεία χρονίως πασχόντων ασθενών. Θεωρώντας αδιαπραγμάτευτο το χαρακτήρα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Η «ΕΛΠΙΣ» αγωνιστήκαμε για την έγκριση της τροποποίησης του αναπτυξιακού οργανισμού με την δημιουργία 260 κλινών και δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΠΟΕΔΗΝ

▬ Η Ομοσπονδία, χρόνια στα χέρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που εδώ και δεκαετίες κάνουν κινητοποιήσεις-τουφεκιές στον αέρα, χωρίς να οργανώσουν καμία από αυτές, αδυνατεί να εμπνεύσει και να συστρατεύσει το υγειονομικό κίνημα σε αγώνες διαρκείας ενάντια στις διαχρονικές κυβερνητικές πολιτικές διάλυσης της Δημόσιας Υγείας.

▬ Χρειάζεται ένας εντελώς διαφορετικός δρόμος. Ο δρόμος του αγωνιστικού συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων των νοσοκομείων, ο δρόμος της επέκτασης και γενίκευσης των αγωνιστικών αποφάσεων και όχι ο γραφειοκρατικός στραγγαλισμός τους.

▬ Αυτό το δρόμο θα υπερασπιστούμε και μαζί με άλλες δυνάμεις στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ θα επιδιώξουμε να παρθούν αποφάσεις για να διεκδικήσουμε αγωνιστικά, ενωτικά, και μαζικά, λύσεις στα αιτήματα μας και γι’ αυτό το λόγο ζητάμε τη στήριξη των εργαζομένων του Νοσοκομείου και στις εκλογές για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία.

Οι λύσεις και οι νίκες έρχονται με ενωτικούς μαζικούς αγώνες

▬ Η εφαρμογή των νεοφιλελευθέρων αντεργατικών πολιτικών σε συνδυασμό με την απουσία ενός οργανωμένου κινήματος έχει οδηγήσει όχι μόνο σε απουσία λύσεων στα χρόνια αιτήματα των υγειονομικών αλλά και σε αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων.

Η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων  παρά τις δύσκολες συνθήκες που δίνεται πλέον η ταξική μάχη, θεωρούμε ότι ο μόνος δρόμος για να αλλάξουν τα πράγματα είναι να ορθώσουμε το ανάστημα μας με την ενίσχυση των συλλογικών αποφάσεων και  των μαζικών αγώνων, αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων και την ενεργό συμμετοχή όλων σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα.

Χρειαζόμαστε ένα σωματείο που θα ενώνει και θα επαναφέρει την πίστη, την ελπίδα και την εμπιστοσύνη στη συλλογική δράση. Ένα σωματείο ανεξάρτητο από την κυβέρνηση και τα κόμματα εξουσίας, τις διοικήσεις, που δεν θα διστάζει σε κάθε στιγμή να έρχεται σε σύγκρουση μαζί τους.

Χρειαζόμαστε ένα σωματείο που θα διεκδικεί επίμονα και σταθερά την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, κόντρα στη ηττοπάθεια και την απογοήτευση.

 

Αγωνιστικό Πλαίσιο Διεκδικήσεων

 

Δημόσια και Δωρεάν υγεία για όλο το λαό με υψηλού επιπέδου παροχές υγεία – Επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος που να καλύπτει όλες τις λειτουργικές ανάγκες της Δημόσιας Υγείας – Όχι στις νέες περικοπές -Απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων και της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Άρση της αναστολής εργασίας των συναδέλφων και άμεση επιστροφή τους  στους χώρους εργασίας

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες (Νοσηλευτική, Ιατρική-Εργαστήρια, Διοικητική και Τεχνική). Μονιμοποίηση των συμβασιούχων (Επικουρικοί, ατομικές συμβάσεις, ΟΑΕΔ..) με την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Όχι στους εργολάβους και τα ιδιωτικά συνεργεία που επιβάλλουν μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους των υποστηρικτικών υπηρεσιών (Καθαριότητα, Εστίαση, Φύλαξη).

Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ χωρίς πληρωμή επασφάλιστρου – Χαρακτηρισμό του χώρου του νοσοκομείου ως ανθυγιεινού – Καμία περικοπή του ανθυγιεινού – Διπλασιασμό του επιδόματος -Διεύρυνση και επέκταση σε άλλους κλάδους.

Αυξήσεις στους μισθούς – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού -Αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών -Διπλασιασμό της αποζημίωσης για νυχτερινά – αργίες – υπερωρίες. Επαναφορά όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας που καρατομήθηκαν.

5ημερο-6ωρο-30ωρο, με καθιέρωση 4ης βάρδιας στους υγειονομικούς. Ανθρώπινα ωράρια εργασίας για εργαζόμενους και γιατρούς – Όχι στην παραβίαση των ωραρίων εργασίας -Χορήγηση των Νομίμων δικαιωμάτων των εργαζομένων (τα ρεπό και των ημερών ανάπαυσης μετά από εφημερία στους γιατρούς).

Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων. Να εφαρμοστούν υγειονομικά πρωτοκόλλα  ασφαλή για εργαζομένους και ασθενείς απέναντι στον covid-19

Κόντρα στις πολιτικές εγκατάλειψης, επιδιώκουμε την εξέλιξη και την αναβάθμιση του ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ» με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση για έργα και ανανέωση με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

Ειδικότερα:

Για την σταθερή πορεία ανάπτυξη του νοσοκομείου χωρίς πισωγυρίσματα και αμφισβητήσεις για το ρόλο και το χαρακτήρα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Η «ΕΛΠΙΣ», επιβάλλεται χωρίς άλλη αναβολή:

1) η άμεση έγκριση της τροποποίησης του οργανισμού με την δημιουργία 260 κλινών και δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, σύμφωνα με τις προτάσεις των Επιστημονικής Κοινότητας – Υπηρεσιών – Σωματείου Εργαζομένων, που ομόφωνα αποδέχτηκε και αποφάσισε του Δ.Σ του Νοσοκομείου

2) η υλοποίηση των αποφάσεων της Διοίκησης για την ανάπτυξη υποδομών σε έργα και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, όπως:

▬ τα έργα κατασκευής νέων επιφανειών για επέκταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) – Τακτικών Ιατρείων, Αιμοδοσία, Εργαστήρια, νέος Αξονικός Τομογράφος.

▬ οριστική μελέτη για ανέγερση νέας πτέρυγας.

▬ υλοποίηση του έργου μετά την έγκριση ένταξης του Νοσοκομείου (17-6-2021) στο πρόγραμμα Ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης Ενέργειας ύψους 3.600.000€.

3) συντήρηση μηχανοηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων που να εγγυούνται την ασφάλεια όλων. Υλοποίηση των έργων για την Υγιεινή και ασφάλεια εργαζομένων-ασθενών-πολιτών στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου (όπως Γείσα Δ κτιρίου, Μαγειρεία – Κουζίνα)

4) η ανάπτυξη του Νοσοκομείου σε Μονάδα Υγείας που αρμόζει στην ιστορία του και στις υπηρεσίες που τόσα χρόνια προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Σε αυτές τις εκλογές στηρίζουμε – ψηφίζουμε

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Η ΕΛΠΙΣ»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ & Ε.Ε – ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ
ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ νοσηλευτρια
ΑΣΗΜΑΚΗ ΣΟΥΣΑΝΑ (ΣΟΥΖΑΝΑ) ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ
ΒΑΡΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ νοσηλευτρια
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑ νοσηλευτρια
ΖΗΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ καρδιολογος
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ ΕΛΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
ΚΙΟΚΤΖΟΓΛΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ    ΤΕΧΝ. ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ
ΚοΛΟΒΟΥ ΕΛΕΝΗ      παρασκευαστρια
ΚΟΝΤΟΝΗΣ (ΣΑΚΗΣ) ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ
ΚΟΤΡΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ τεχν. ιατρ εργ
ΚΟΥΛΙΖΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ παρασκευαστρια
ΛΟΥΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ          παρασκευαστρια
Μπασοδημήτρης Γεώργιος ηλεκτρολογος
ΜΠΛΕΤΣΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ παρασκευαστρια
ΝΟΜΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ νοσηλευτρια
Παναρέτου Ελευθέριος                τεχν. ιατρ εργ.
ΠΑΝΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΛΓΑ νοσηλευτρια
ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ νοσηλευτρια
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ (ΘΕΟΦΙΛΟΣ) ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ
ΣΚΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ μαρια ΤΕΧΝ. ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ
ΤΑΤΣΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΛΗΤΗΡΑΣ
ΤΖΟΥΒΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΙΔΙΚ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΤΡΟΥΠΟΣΚΟΥΦΗ (τονια) ΑΝΤΩΝΙΑ παρασκευαστρια
ΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ προςΩΠ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 

Για Εξελεγκτική Επιτροπή

ΜΟΥΤΣΕΛΟΥ ΜΑΡΙΑ νοσηλευτρια

Με ψηλά το κεφάλι ζητάμε την ψήφο σας, για να αγωνιστούμε μαζί, για την οικονομική αναβάθμιση και βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας, για να δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας για το κοινό μας μέλλον

Προηγούμενο άρθροΒοήθεια μας…
Επόμενο άρθροH κυβέρνηση του Κεμπέκ αναίρεσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών που είχε αποφασίσει