Μετά τα χειροκροτήματα αντί για δώρο εορτών μοιράζουν απολύσεις στους «ήρωες» της υγείας

59

Η απόφαση της Κυβέρνησης να επαναφέρει στα νοσοκομεία τους εργολάβους άρχισε να υλοποιείται μέσα στις γιορτές σε μια σειρά νοσοκομεία που είχαν συμβασιούχους για την κάλυψη των αναγκών στις υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νοσοκομείο της Χίου όπου 23 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας φαίνεται ότι θα λάβουν ως «δώρο εορτών» το φύλο της απόλυσης αφού η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει σε ανάθεση των υπηρεσιών σε εργολαβική εταιρία από τις αρχές του 2022.

Η κυβέρνηση μπορεί να προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση που δίνει το δικαίωμα της παράτασης των συμβάσεων για 3 μήνες για αυτούς τους εργαζόμενους όμως αυτό είναι φανερό ότι στοχεύει να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάθεση των υποστηρικτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Χαρακτηριστικό είναι τα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας της Χίου astraparis.gr

Συνθήκες γαλέρας στην καθαριότητα του “Σκυλίτσειου”- Μισθούς 590 ευρώ από τον εργολάβο στις καθαρίστριες

Άλλαξε τα πρακτικά του Δ.Σ. η Κανταράκη – Απευθείας ανάθεση της καθαριότητας στην ΓΕΝ-ΚΑ

Η απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου της Χίου δεν είναι η εξαίρεση αλλά το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει ο κανόνας αφού στα περισσότερα νοσοκομεία είναι σε εξέλιξη διαγωνισμοί για την πρόσληψη εργολάβων και με την ολοκλήρωσή τους οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα απολυθούν. Μιλάμε για έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων που είναι με ΣΟΧ και υπηρετούν στα νοσοκομεία (εκτιμήσεις μιλούν για 7000) που το επόμενο χρονικό διάστημα κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών έχει επισημάνει ότι η απάντηση των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μαζί με τις χιλιάδες συμβασιούχους που υπηρετούν στα νοσοκομεία (επικουρικοί, ΟΑΕΔ κλπ) πρέπει να συντονιστεί και να ενταθεί προκειμένου να αποτραπούν οι απολύσεις και να δοθεί λύση που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας μέσω της μετατροπής των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Προηγούμενο άρθροO πρόεδρος του ΑΣΕΠ διέψευσε το Θ. Πλεύρη: δεν θα βγει προκήρυξη μέχρι τέλος του έτους, δεν έχει γίνει ούτε κατανομή θέσεων (video)
Επόμενο άρθροΕκδόθηκε απόφαση για άρση της αναστολής των κανονικών αδειών.