Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ: Κάλεσμα για την κινητοποίηση στις 26 Ιανουαρίου 2022

69

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΔΕΔΥ- ΠΟΕΔΗΝ

την Τετάρτη 26 Γενάρη 2022

Πανελλαδική Στάση Εργασίας 12:00 μ.μ – 15:00 μ.μ

Προσυγκέντρωση στο Θυρωρείο, στις 12: 15 μ.μ αναχώρηση για την Συγκέντρωση 13μ.μ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Συναδέλφισσες-οι

Το ΕΣΥ, τα νοσοκομεία και οι δημόσιες μονάδες υγείας βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση, ενώ οι υγειονομικοί δουλεύουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες εργασίας αποδεκατισμένοι από τις αναστολές εργασίας, την νοσηρότητα και τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης. Το ΕΣΥ αν και αποδεκατισμένο συνεχίζει να σώζει ζωές. Έχουμε περί τους 10000 λιγότερους υγειονομικούς (5000-6000 σε αναστολή εργασίας, 2000 συνταξιοδοτήσεις, περί τους 2000 σε καραντίνα κάθε εβδομάδα). Είμαστε εξουθενωμένοι σωματικά και ψυχικά και στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Αυτό που μας «κρατάει» είναι η αστείρευτη διάθεση μας για φροντίδα και προσφορά για τη ζωή και την υγεία τη δική μας και των ασθενών μας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει επιλέξει, όχι την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης αλλά την ανεξέλεγκτη διασπορά της νόσου στην κοινότητα. Αυτή η πολιτική είναι εγκληματική αφού οδηγεί, όχι μόνο σε κατάρρευση του συστήματος υγείας αλλά και σε πολλές δεκάδες θανάτους καθημερινά. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση στηρίζει προκλητικά τον ιδιωτικό τομέα υγείας , αρνούμενη να τον επιτάξει για την υγειονομική προστασία του λαού, δίνοντας παχυλές αποζημιώσεις και στρέφοντας χιλιάδες ανθρώπους σε αυτόν, εφόσον δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι πολιτικές της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων οδήγησαν στη διάλυση του ΕΣΥ. Αντί μπροστά στην πανδημία να ενισχυθεί το ΕΣΥ και να παρθούν μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση εξαπολύει μια αυταρχική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, αντιμετωπίζοντας την πανδημία με καταστολή και απολύσεις.

Φτάνει πια! Η αναστολή των εφημεριών του Παίδων Πεντέλης, η άρνηση επίταξης των ιδιωτικών θεραπευτηρίων την ώρα που πεθαίνουν βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι ασθενείς μας εκτός κλίνης ΜΕΘ, η εντεινόμενη καταστολή και ο αυταρχισμός που στέλνει απεργίες συναδέλφων μας στα δικαστήρια, η έλλειψη ακόμη και των στοιχειωδών ΜΑΠ για την προστασία μας (αλήθεια! πότε επιτέλους θα έχουμε επαρκή αριθμό μασκών Ν95;.

Δεν πάει άλλο ! οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους, με δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα.

Φτάνει πια! οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι σε επίπεδα φτώχειας, την ώρα που η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο. Η κυβέρνηση αρνείται να μας αποκαταστήσει μισθολογικά με γενναίες αυξήσεις, με επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Παραμένει επιτακτικό το αίτημα μας για ένταξη στα ΒΑΕ, σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Δεν πάει άλλο ! Το υπ. υγείας για άλλη μια φορά παρατείνει τις συμβάσεις των Επικουρικών μέχρι τέλους του έτους (Όχι τους ΣΟΧ) κρατώντας έτσι ομήρους τους συναδέλφους με την επαίσχυντη κυβερνητική πολιτική της. Όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας πρέπει να μονιμοποιηθούν άμεσα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Φτάνει πια! Χιλιάδες θέσεις στα νοσοκομεία μας παραμένουν κενές, την ώρα που χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές συνωστίζονται στις λίστες του ΑΣΕΠ και των συμβουλίων κρίσης για μία μόνιμη θέση στο ΕΣΥ. Απαιτούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Δεν πάει άλλο ! πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε μία σκληρή ταξική πολιτική, που σκορπάει τα λεφτά του λαού σε πολεμικές δαπάνες και εναέριες φιέστες, την ώρα που ο λαός πεινάει, αρρωσταίνει και πεθαίνει;

Σας καλούμε όλους και όλες να διεκδικήσουμε ξανά, όλοι μαζί, την υγεία και αξιοπρέπεια του λαού μας.

Το Δ.Σ του Σωματείου