Αττικό: Νέα κινητοποίηση αύριο Τετάρτη από τους εργαζόμενους

55
ΦΩΤΟ Αρχείου

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν αύριο Τετάρτη 6/7 οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αττικό αντιδρώντας στις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας που επικρατούν στα ΤΕΠ του νοσοκομείου και τις κλινικές. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου “Η κατάσταση στο ΑΤΤΙΚΟ εκτός ελέγχου. Ασθενείς με Covid παραμένουν νοσηλευόμενοι στα επείγοντα περισσότερο από ένα 24ωρο, ράντζα παντού, θάλαμοι 4κλινοι γίνονται 5κλινοι και 6κλινοι, οι ελλείψεις τεράστιες, οι καλοκαιρινές άδειες επισφαλείς.

Όταν η επιδημία ξαναφουντώνει. Όταν προσλήψεις δεν γίνονται, υποδομές και ολόκληρα νοσοκομεία κλείνουν ή υπολειτουργούν, οικονομική ενίσχυση δεν δίνεται αντίθετα γίνονται νέες περικοπές.”

Συνεχίζοντας το Σωματείο επισημαίνει ότι “Σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας που οι λειτουργοί του με ηρωικό τρόπο, τρία χρόνια τώρα, δίνουν τη μάχη για τον ασθενή. Αβοήθητοι και εγκαταλειμμένοι από μια πολιτική που σκόπιμα διαλύει το ΕΣΥ, προς όφελος ιδιωτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.

Και η κυβέρνηση έχει το θράσος να δηλώνει ότι “το ΕΣΥ δεν πιέζεται”.

Το Σωματείο Εργαζομένων καταλήγει ότι οι εργαζόμενοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια μας και συνεχίζουν τον αγώνα παρόλες τις αντιξοότητες.

Το Σωματείο αύριο Τετάρτη 6/7, ημέρα γενικής εφημερίας, καλεί σε έκτακτη συγκέντρωση στα επείγοντα, στις 2μμ και ζητά την συμπαράσταση από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ.

Το Σωματείο Εργαζομένων διεκδικεί:

Ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας. Έξω τα ράντζα από το ΑΤΤΙΚΟ.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση συμβασιούχων.

Άμεση επιστροφή στην εργασία των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα.

Να δοθεί κανονικά το σύνολο της καλοκαιρινής άδειας σε όλους.

Γενναία οικονομική ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Να ανοίξουν και να λειτουργήσουν πλήρως όλα τα νοσοκομεία. Οι εργαζόμενοι έχουν ματώσει από την ακρίβεια και την υπερφορολόγηση.

Απαιτούν πλήρη, σύγχρονη και δωρεάν περίθαλψη.