Κινητοποίηση στον Ευαγγελισμό ενάντια σε απολύσεις, μετακινήσεις, αυταρχισμό

83

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός (ΣΕΝΕ)

-Ένας συνδικαλιστής γιατρός (Νικόλας Σκούφογλου) απολύεται, χωρίς γιατί και διότι… ενώ υπάρχουν δυσαναπλήρωτα κενά και προφανείς ανάγκες τη στιγμή που υπάρχουν θετικές εισηγήσεις από τους Δντές. Είναι η πρώτη από περίπτωση παρατασιακού γιατρού στο νοσοκομείο μας που δεν ανανεώνεται η σύμβαση. Η συγκεκριμένη, μάλιστα, είναι εκδικητική απόλυση και έρχεται ως συνέχεια της περυσινής επιβολής προστίμου στον ίδιο με πρόσχημα “απρεπούς συμπεριφοράς” ενώ στην πραγματικότητα ο συνάδελφος μίλησε για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. – Μια συνδικαλίστρια ΠΕ διοικητικός εκλεγμένη σε ΣΕΝΕ και ΠΟΕΔΗΝ (Τατιάνα Ευαγγελοπούλου), παρότι υπηρετεί επί χρόνια σε ένα σημαντικό και περίπλοκο πόστο με μετρήσιμα αποτελέσματα, αναίτια και χωρίς καν να έχει εκπαιδευτεί αντικαταστάτης, μετακινείται κάτω από το μανδύα της «αναβάθμισης» σε θέση προϊσταμένης – με στόχο να απομονωθεί και να εκτεθεί – θέση που αρνείται απόλυτα αιτιολογημένα και σύννομα. Σε πρόσφατη συνάντηση του ΣΕΝΕ με το Διοικητή, αυτός έφτασε στο σημείο να πει ότι θα μετακινήσει – ως Προϊσταμένη πάλι! – τη συνάδελφο, αποδεικνύοντας ότι μοναδικός στόχος τους είναι η πάση θυσία απομάκρυνσή της από ένα πόστο που συναναστρέφεται με εκατοντάδες συναδέλφους και χειρίζεται τα θέματά τους πάντα με φιλεργατική διάθεση και κριτήριο.
– Ένας ΔΕ διοικητικός (Νίκος Παπαβασιλείου) επιχειρήθηκε να μετακινηθεί σε πόστο με αρμοδιότητες ΠΕ χωρίς να γνωρίζει και να μπορεί να ανταποκριθεί στο αντικείμενο της δουλειάς γεγονός που θα είχε εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα για τη λειτουργία του νοσοκομείου και τον ίδιο τον εργαζόμενο. Μετά την παρέμβαση του Σωματείου η διοίκηση δεσμεύτηκε για την τροποποίηση της απόφασης μετακίνησης η οποία όμως ακόμα εκκρεμεί.
– Δεκάδες άλλοι συνάδελφοι μετακινούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, θέλοντας και μη, με αδιαφανείς κι ατεκμηρίωτες διαδικασίες με αποτέλεσμα να αποδομούνται συστηματικά και με ευθύνη της Διοίκησης οι κρίσιμες υπηρεσίες του νοσοκομείου.
– Δεκάδες άλλοι συνάδελφοί μας που προφανώς δεν περισσεύουν, παραμένουν ακόμη σε αναστολή ως ανεμβολίαστοι (απλήρωτοι και απελπισμένοι), ενώ κάλλιστα μπορούν να εργάζονται με αρνητικό Rapid Test…
– Εκατοντάδες κλήσεις σε απολογία και ποινές από τη Διοίκηση σε συναδέλφους όλο το προηγούμενο διάστημα. Να έγιναν ξαφνικά όλοι «παραβατικοί» ή μήπως έτσι, μόνο με μαστίγιο εφαρμόζεται η πολιτική που επιβάλει σιγή νεκροταφείου και αποβαίνει εις βάρος υγειονομικών και ασθενών;;
Αυτές οι απαράδεκτες και αυταρχικές αποφάσεις, σήμερα στρέφονται ενάντια σ’ αυτούς τους συναδέλφους μας, όπως συνέβη και με άλλους στο παρελθόν. ΑΥΡΙΟ, ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ; Και πώς θα συνεχίσουμε υπό αυτές τις συνθήκες να εργαζόμαστε και να προσφέρουμε με αυτοθυσία στη στήριξη των συνανθρώπων μας στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας, ενόψει και του νέου κύματος πανδημίας που έρχεται; Περιμένουν μήπως από εμάς να σκύψουμε το κεφάλι και να αψηφήσουμε το ηθικό καθήκον μας, ως υγειονομικοί, να καταγγέλουμε τις εγκληματικές πολιτικές τους και αταλάντευτα να διεκδικούμε μέτρα τόσο για την υγεία του λαού όσο και για τη δουλειά μας με ασφάλεια κι αξιοπρέπεια;
Κατά συνέπεια, ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι ενωμένοι και αλληλέγγυοι, συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας (ΣΕΝΕ), φωνάζουμε ένα στεντόρειο «ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ!», στις άδικες, αυταρχικές και επιβλαβείς αποφάσεις και ενέργειες της διοίκησης, που πλήττουν καίρια εργαζόμενους και ασθενείς και συνολικότερα το δημόσιο χαρακτήρα τού νοσοκομείου και γενικότερα της Υγείας!
– ΚΑΛΟΥΜΕ τη διοίκηση και τους εποπτεύοντες φορείς να ανακαλέσουν άμεσα τις απαράδεκτες αυτές αποφάσεις που στρέφονται ευθέως κατά των εργαζομένων, των ασθενών και της εύρυθμης λειτουργίας του μεγαλύτερου δημόσιου νοσοκομείου της χώρας.

– ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους – αλλά κ.ά. σωματεία κι επιτροπές αγώνα – στη νέα ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Τετάρτη 6/7 και στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 8πμ στα ΤΕΠ.