«Ενοχλεί» ο συνδικαλισμός στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

75

Καταγγελίες για διορισμένο στέλεχος της διοίκησης που επιτίθεται φραστικά στους εργαζόμενους και στον πρόεδρο του Σωματείου.

Επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ στον Θ. Πλεύρη για τις πρακτικές εκφοβισμού και απειλών που αποτελούν καθημερινότητα στο νοσοκομείο.

Τοξικό κλίμα έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου το τελευταίο διάστημα με αντιπαραθέσεις και επιθέσεις εναντίον του Συλλόγου Εργαζομένων και του προέδρου του από συγκεκριμένο στέλεχος της διοίκησης του νοσοκομείου. Φραστικά επεισόδια, δυνατές φωνές, απειλές και προσβολές αποτελούν την καθημερινότητα που οδήγησε τόσο τον Σύλλογο Εργαζομένων όσο και την ΠΟΕΔΗΝ να απευθυνθούν εγγράφως στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ζητώντας την παρέμβασή του για να αποκατασταθεί η ηρεμία στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, πρωταγωνιστής της έντασης είναι ένα διορισμένο στέλεχος της διοίκησης (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της «Εφ.Συν.») που αποτελεί εξωνοσοκομειακό μέλος του Δ.Σ. των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει επανειλημμένα επιτεθεί στον Σύλλογο Εργαζομένων αλλά και προσωπικά στον πρόεδρό του, Γιώργο Μανουσάκη, με μια σειρά από υβριστικές και προσβλητικές εκφράσεις και κατηγορίες. Μεταξύ άλλων, σε συνεντεύξεις και δημοσιεύματά του στον τοπικό Τύπο εκφράζει την αντίθεσή του στον τρόπο δράσης και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και κατηγορεί τον πρόεδρό τους για «τοξικό συνδικαλισμό», στο πλαίσιο του οποίου «δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, υποκινώντας αντιδράσεις», ενώ τον κατηγορεί ότι «απειλεί, εκφοβίζει και εκβιάζει στελέχη του νοσοκομείου».

Από την πλευρά του ο κ. Μανουσάκης σε έγγραφη απάντησή του τονίζει πως η δράση του Συλλόγου Εργαζομένων τα τελευταία χρόνια είναι το ίδιο μαχητική όπως και με προηγούμενες κυβερνήσεις και διοικήσεις του νοσοκομείου και δεν διαφέρει από τη δράση άλλων συλλόγων εργαζομένων στην Κρήτη και στην Ελλάδα. «Είναι εμφανές όμως ότι κάποιοι δεν μπορούν και δεν θέλουν να ανεχτούν αυτή τη δράση και αντιδρούν όπως αντιδρούν, ενταγμένοι στη λογική της σημερινής κυβέρνησης που προσπαθεί να περιορίσει και να φιμώσει με διάφορους τρόπους τη φωνή των εργαζομένων», λέει ο κ. Μανουσάκης.
Στο πλευρό του προέδρου τους, πάντως, τάσσονται τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων αναφέροντας σε ανακοίνωσή τους πως «δεν δεχόμαστε από κανένα να αναφέρεται σε εμάς με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Προσβλητικές εκφράσεις που εκστόμισαν άτομα, όπως “πρόβατα” και λοιποί χαρακτηρισμοί, ταιριάζουν στη δική τους ιδεολογική πρακτική για λήψη αποφάσεων».

Τις πρακτικές του συγκεκριμένου στελέχους καταδικάζουν με κοινή ανακοίνωσή τους και οι σύλλογοι εργαζομένων των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Σητείας, Ιεράπετρας και Νεάπολης, ενώ για το θέμα παρενέβη και η ΠΟΕΔΗΝ με επιστολή της Εκτελεστικής Επιτροπής προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ζητώντας την παρέμβασή τους για την αποκατάσταση της ηρεμίας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρεται: «Πρόκειται για ένα άτομο που, χωρίς να προβλέπεται, βρίσκεται καθημερινά στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, μιλά προσβλητικά, απειλητικά και δίνει εντολές σε εργαζόμενους και δημιουργεί επεισόδια με δυνατές φωνές και φραστικές επιθέσεις που διαταράσσουν την ηρεμία του Νοσοκομείου».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Προηγούμενο άρθροΕΙΝΑ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το περιστατικό της Πάτρας: “Ουαί ημίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί”
Επόμενο άρθροΚαταγγελία για τις συνθήκες νοσηλείας στο ΨΝΑ από τον Ενιαίο Συλλόγο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΔΑΦΝΙ)