Οι αγωνιστές της …ξαπλώστρας!

88

Στο 16ο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ που έγινε το Μάιο, οι παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, η ΔΑΚΕ και κυρίως η ΔΗΣΥ , βγήκαν εκλογικά ενισχυμένες παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως “αγωνιστές” που έκαναν τόσες πορείες και τόσες κινητοποιήσεις και έβγαλαν τόσες ανακοινώσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική στην υγεία.

Μόλις όμως πέρασε το συνέδριο και ήρθε το καλοκαίρι, έβγαλαν τις στολές των αγωνιστών και έβαλαν …τα μαγιό τους!

Ενώ το καλοκαίρι ήταν και είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τα Νοσοκομεία και τους εργαζόμενους σε αυτά, ενώ πολλά σωματεία εργαζομένων προχώρησαν σε κινητοποιήσεις για να αναδείξουν τα προβλήματα και να διεκδικήσουν λύσεις, η ΠΟΕΔΗΝ με ευθύνη της πλειοψηφίας της (ΔΗΣΥ – ΔΑΚΕ) είναι παντελώς απούσα. Ουσιαστικά έχει ρίξει λευκή πετσέτα και θα επανέλθει σε κινητοποιήσεις το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη!

Η κατάσταση επιδεινώθηκε τον Αύγουστο, μετά την ανεκδιήγητη  υπουργική απόφαση για το καθηκοντολόγιο που υποβαθμίζει τους νοσηλευτές ΔΕ σε φροντιστές. Αντί η ΠΟΕΔΗΝ να δηλώσει παρούσα και να δώσει κατεύθυνση σε σωματεία και εργαζόμενους για κινητοποιήσεις ώστε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση, έβγαλε μια ανακοίνωση για την τιμή των όπλων και ξαναγύρισε στην καλοκαιρινή ραστώνη και στις ξαπλώστρες.

Πέρα από τις δράσεις και τις προσπάθειες των σωματείων, θα πρέπει κάποια στιγμή και οι ίδιοι εργαζόμενοι να αντιληφθούμε το ρόλο που παίζουν οι παρατάξεις που ελέγχουν την ΠΟΕΔΗΝ τόσα χρόνια και το λόγο που μέχρι στιγμής το υγειονομικό κίνημα δεν έχει καταφέρει ούτε καν μικρές νίκες σε σχέση με τα πάγια αιτήματα του.

ΓΜ