Μεγάλη συγκέντρωση για το Νοσοκομείο στην Ιεράπετρα (video)

86

Με ένα μαζικό συλλαλητήριο το απόγευμα της Πέμπτης 28/9/22 ο λαός της Ιεράπετρας έδωσε ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση πως οποιαδήποτε απόπειρα υποβάθμισης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας μέσα από το «νέο χάρτη υγείας» που προετοιμάζει εδώ και καιρό το Υπουργείο Υγείας, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία,

Στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας το απόγευμα της Πέμπτης κορυφώθηκαν  οι εκδηλώσεις με σύντομες ομιλίες και 9 καλλιτεχνικά σχήματα να πλαισιώνουν μουσικά την εκδήλωση.

Στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων και του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας ανταποκρίθηκε πλήθος φορέων τόσο από την Ιεράπετρα όσο και από όλο το Λασίθι έχοντας αποστείλει ψηφίσματα συμπαράστασης.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας σε έκτακτη συνεδρίασή του κατέληξε ομόφωνα σε ψήφισμα στήριξης υπέρ της κινητοποίησης.

Κεντρικό αίτημα του συλλαλητηρίου ήταν η άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό και η αναστροφή μιας τάσης που έχει φανεί εδώ και αρκετούς μήνες με τη μη προκήρυξη θέσεων που για διάφορους λόγους μένουν κενές, κάτι που ερμηνεύεται ως μια σταδιακή αλλά και μεθοδευμένη κίνηση υποβάθμισής με τελικό στόχο τη μετατροπή του σε κέντρο υγείας στο νέο σχεδιασμό του Υπουργείου.

Για να δείτε σχετικό video από τη συγκέντρωση πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=5115884961867636

Πηγή: Ράδιο Λασίθι

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου στο κοινό ΔΣ και μέλος της γραμματείας του ΜΕΤΑ Υγειονομικών Γιώργος Μανουσάκης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις εργαζομένων και φορέων  για τη συμπεριφορά του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Εμμ. Καλλιονάκη προς του εργαζόμενους, η κυβέρνηση προχώρησε στην απομάκρυνση του και αναμένεται το σχετικό ΦΕΚ εντός των ημερών.

Προηγούμενο άρθροΠαράσταση διαμαρτυρίας σωματείων στη ΔΥΠΕ Κρήτης (VIDEO)
Επόμενο άρθροΔημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νόμος του Υπουργείου Υγείας για τις παρατάσεις των ΣΟΧ, των ειδικευόμενων νοσηλευτών και για άλλα θέματα