Κι άλλη «πελατεία» στα χειρουργεία των ιδιωτικών νοσοκομείων θέλει να στείλει η κυβέρνηση

112

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Έθνους η κυβέρνηση και το Υπ. Υγείας προκειμένου να «αντιμετωπίσει» τις μεγάλες λίστες αναμονής στα τακτικά χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων, ετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα «δωράκι» στα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία προωθώντας σε αυτούς τους ασθενείς που τα χειρουργεία τους καθυστερούν.

Οι κινήσεις αυτές επιχειρούν ταυτόχρονα να κουκουλώσουν το τεράστιο πρόβλημα με τις μεγάλες λίστες αναμονής που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας της υποστελέχωσης καθώς και την αδιαφανή διαχείρισή τους.

Το δημοσίευμα του Έθνους λέει ότι «πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τις ιδιωτικές κλινικές ώστε να συμφωνηθεί το κόστος που θα προκύψει για το ελληνικό δημόσιο».

Ταυτόχρονα στο ίδιο δημοσίευμα φαίνεται ότι επιχειρείται η επανεξέταση στις λίστες αναμονής των χειρουργείων και η ενοποίηση τους με άλλα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για την στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων με χρηματοδότηση και προσωπικό έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να τα αφήσει στην τύχη τους και να παραδώσει τις πιο κερδοφόρες υπηρεσίες τους στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Στην κατεύθυνση αυτή προφανώς εντάσσεται και η νέα «πρωτοβουλία» της κυβέρνησης παρά το γεγονός ότι αυτή η δυνατότητα υπάρχει και σήμερα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει ένα μέρος του κόστους από τα χειρουργεία που κάνουν οι ασφαλισμένοι στα ιδιωτικά νοσοκομεία παρόλα αυτά όμως οι πολίτες πληρώνουν επιπλέον υπέρογκα ποσά στους ιδιώτες για αυτά τα χειρουργεία.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι η εμφάνιση του covid-19 φόρτωσε τα δημόσια νοσοκομεία με τεράστια βάρη την ίδια ώρα που τα ιδιωτικά δεν δέχονταν τέτοια περιστατικά και ήταν covid free. Αυτό αξιοποιήθηκε εντέχνως από τα ιδιωτικά νοσοκομεία κάνοντας χρυσές δουλειές πραγματοποιώντας τακτικά χειρουργεία που καθυστερούσαν στα δημόσια.

Προφανώς οι νέες διαπραγματεύσεις του υπ. Υγείας με τους ιδιώτες γίνονται με στόχο την αύξηση της αποζημίωσης των ιδιωτικών κλινικών και τη μεγαλύτερη κερδοφορία των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην υγεία.

Αν όλα αυτά συνδυαστούν με τις περικοπές στις παροχές που έρχονται μέσω του λεγόμενου προσωπικού γιατρού, τα απογευματινά ιατρεία σήμερα και τα απογευματινά χειρουργεία αύριο, την ιδιωτικοποίηση ενός μεγάλου μέρους των υπηρεσιών των δημοσίων νοσοκομείων σε λίγο δημόσιο σύστημα υγείας θα υπάρχει μόνο κατ΄ όνομα και οι πολίτες εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώνουν παντού και για όλες τις υπηρεσίες υγείας.

Πηγή: ιστοσελίδα του Αριστερού Ρεύματος

Προηγούμενο άρθροΝοσοκομείο Κέρκυρας: Ο διοικητής μοιράζει “εντέλλεσθε” και το νοσοκομείο οδηγείται σε διάλυση!
Επόμενο άρθροΠΑΓΝΗ: μετά τις αντιδράσεις ανακλήθηκε η απόφαση για κλείσιμο θέρμανσης και φώτων