Σωματείο νοσοκ. Ελπίς: “με μπαλώματα δεν ενισχύεται το δημόσιο σύστημα υγείας”

129

Τη διαφωνία του απέναντι στην κυβερνητική επιλογή των μπαλωμάτων που προσπαθεί να καλύψει τα τεράστια κενά προσωπικού στα νοσοκομεία μετακινώντας ιατρικό προσωπικό, ειδικά παθολόγους, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο εκφράζει με επιστολή  του το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου « η Ελπίς», στον απόηχο της καταγγελίας των συναδέρφων τους στο «Γεννηματά» αλλά και στο «Βενιζέλειο» της Κρήτης. Δείτε την επιστολή του ΔΣ του σωματείου αναλυτικά:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ”Η ΕΛΠΙΣ”

Προς
Υπουργό Υγείας : Κο Α. Πλεύρη
Αν. Υπ. Υγείας : Κα Α. Γκάγκα
-Διοικητή 1ης ΥΠΕ : Kο Π. Στάθη
– Πρόεδρο : Π. Χαλβατσιώτη

Θέμα : « Μετακίνηση ειδικευόμενου παθολόγου σε άλλο νοσοκομείο και επιστροφή των νοσηλευτών που αποσπάστηκαν λόγω πανδημίας σε άλλα νοσοκομεία, ενίσχυση με προσωπικό».

 

1ο Με προφορική εντολή στον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας από την ΥΠΕ αποσπάται (1) ένας ειδικευόμενος ιατρός παθολόγος στο ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
2ο Εδώ και περίπου (2) δύο χρόνια έχουν αποσπαστεί από το νοσοκομείο μας (5) πέντε νοσηλευτές όλων των κατηγοριών σε άλλα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας.

Να σας υπενθυμίσουμε γιατί μπορεί να το ξεχνάτε, ότι στην έξαρση της πανδημίας το ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ», βοήθησε και παραπάνω από της δυνατότητες του στην πανδημία και ιδιαίτερα οι παθολόγοι, ανοίγοντας άλλες (3) τρεις κλινικές, πέρα από τις (2) δύο παθολογικές, για ασθενείς με covid-19 κα ύποπτους για covid-19 και η Μ.Ε.Θ. μετατράπηκε, σε Μ.Ε.Θ. covid-19, με τους ήδη λιγοστούς ιατρούς και νοσηλευτές.

Επίσης αυτή την στιγμή οι Παθολόγοι λειτουργούν (2) δύο κλινικές απλές παθολογικές, (1) μία για covid-19 και σχεδόν άλλη (1) μία με ύποπτους για covid-19 ασθενείς και διασπορές, οπότε οι ανάγκες είναι τεράστιες. Επίσης στις εφημερίες είναι υπό την ευθύνη τους (2) δύο ιατρεία στα Τ.Ε.Π. ένα για εμπύρετα και covid-19 και ένα για απλά Παθολογικά περιστατικά, η κόπωση είναι μεγάλη και χρειάζονται ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση.
Επίσης στους νοσηλευτές ΠΕ, ΤΕ, Β. Νοσηλευτών έχουμε τεράστιο πρόβλημα, μετά από το κύμα συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων αρκετών επικουρικών, λόγω της υπερκόπωσης, των κακών συνθηκών εργασίας (σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας) και της ομηρίας τους με μονοετείς συμβάσεις, που δεν ξέρουν αν και πότε θα ανανεωθούν.

Απαιτούμε – Ζητάμε :

1ο Καμία μετακίνηση παθολόγου σε άλλο νοσοκομείο, για τους παραπάνω λόγους και ενίσχυση τους και με άλλους ιατρούς, συμφωνούμε με την απόφαση των ιατρών του ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ότι με μπαλώματα δεν ενισχύεται το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά με γενναίες μόνιμες προσλήψεις.
2ο Να γυρίσουν άμεσα οι νοσηλευτές που είναι σε απόσπαση σε άλλα νοσοκομεία λόγω πανδημίας, γιατί και εμείς έχουμε τεράστιες ανάγκες.
3ο Ότι προσωπικό ζητά κυρίως η Νοσηλευτική Υπηρεσία μόνιμο η επικουρικό, το αίτημα να γίνεται δεκτό και εκτελεστέο άμεσα, γιατί κυριολεκτικά έχουμε γονατίσει.
4ο Επίσης και ότι ιατρικό προσωπικό ζητείτε σε όλες τις ειδικότητες και κυρίως σε αναισθησιολόγους, ακτινολόγους, γαστρεντερολόγους και όπου αλλού υπάρχουν κενά, καθώς και διοικητικό.
5ο Να υπενθυμίσουμε και στον διαγωνισμό για τους μόνιμους νοσηλευτές, δεν τηρήθηκε η αναλογικότητα και μας δώσατε πολύ λιγότερες θέσεις, από αυτές που μας αντιστοιχούσαν.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Σαλωνίδης Θεοφύλακτος Πασχάλης Αθανάσιος