Αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για άρση του μέτρου των υποχρεωτικών ράπιντ τεστ

260

Με  επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ ζητά την άρση του μέτρου των υποχρεωτικών ράπιντ τεστ για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων ποου δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν εμβολιαστεί μερικώς. Δείτε την επιστολή αναλυτικά:

Κύριε Υπουργέ,

Κυρία Υπουργέ,

Στα Νοσοκομεία έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Νοσηλευόμενοι ασθενείς που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό συνεχίζουν να νοσηλεύονται στις κλινικές με τις κύριας παθήσεως.

Πρόσφατα ελήφθη απόφαση για την νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό στις πολυδύναμες ΜΕΘ και την κατάργηση των ΜΕΘ- κορωνοϊού.

Τα πρωτόκολλα εισαγωγής στα Νοσοκομεία ασθενών και συνοδών έχουν χαλαρώσει.

Ως εκ τούτω θεωρούμε ότι δεν είναι απαραίτητο πια οι μερικώς εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι για κορωνοϊό να συνεχίζουν να υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να άρει το μέτρο αυτό καθότι δεν είναι απαραίτητο.

Οι Υγειονομικοί τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας αποφυγής διασποράς όχι μόνο του κορωνοϊού αλλά και άλλων πιο επικίνδυνων λοιμώξεων.

ΑΠΟ  ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Προηγούμενο άρθροΗράκλειο: Με διαμαρτυρίες υποδέχθηκαν την Μίνα Γκάγκα στο ΠΑΓΝΗ
Επόμενο άρθροΑπό συγκεκριμένες ειδικότητες θα γίνονται οι διακομιδές των βαρέως πασχόντων και διασωληνωμένων ασθενών (τροπολογία)