Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στην υπηρεσία της κυβέρνησης και όχι των εργαζομένων

330

Την Τρίτη 1/8/23 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα parapolitika.gr το παρακάτω άρθρο:

ΠΟΕΔΗΝ: Υπάρχει ελπίδα με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Ο Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε επαινευτικά για το νέο υπουργό Υγείας

Τα κολακευτικά λόγια για το νέο υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προέρχονται αυτή τη φορά από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο.

Σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, 31 Ιουλίου, στην οποία κάνει λόγο για τις αποχωρήσεις υγειονομικών από το ΕΣΥ της χώρας μας, κατά τη διάρκεια των 2,5 τελευταίων ετών, ο Μιχάλης Γιαννάκος επιφυλάσσει τα πιο κολακευτικά λόγια για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωσή του: «Αποχωρήσεις γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων προς συνταξιοδότηση ή για δουλειά στο εξωτερικό που προσφέρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και απείρως καλύτερες αμοιβές. Ακόμη και ο ιδιωτικός τομέας πια στη χώρα μας σε πολλές περιπτώσεις προσφέρει καλύτερες αμοιβές. Ο νέος Υπουργός Υγείας ακούει, παραδέχεται τα προβλήματα, δεν ωραιοποιεί την κατάσταση και δεσμεύεται για λύσεις. Έτσι υπάρχει ελπίδα. 10.000 αποχώρησαν τα τελευταία 2,5 χρόνια από το ΕΣΥ. Αριθμός ρεκόρ από τη σύσταση του ΕΣΥ».

Λίγες ημέρες πριν, στις 26/7/23 είχε δημοσιευτεί άρθρο με τίτλο: “Νοσοκομείο «Μεταξά»: “Με παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η βιοψία στα χέρια της καρκινοπαθούς Μετά τη διαμαρτυρία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ” (δείτε το ΕΔΩ).

Φέτος τον Ιούνιο ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ μπλόκαραν απεργιακή κινητοποίηση στις 14/6 (δείτε ΕΔΩ) και τον Ιούλιο  εξαφάνισαν τα αιτήματα από τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ για την κινητοποίηση στις 12/7 (δείτε ΕΔΩ).

Με τη στάση των δύο παρατάξεων του προεδρείου της Ομοσπονδίας αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι η ανάδειξη κάποιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ και τα Νοσοκομεία είναι ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ, αφού και οι δύο παρατάξεις στηρίζουν την πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων και τη συγκεκριμένη στιγμή στηρίζουν την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Από τη μία ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εμφανίζεται ως “αγωνιστής” και από την άλλη όποτε μπορεί κάνει πλάτες στη ΔΑΚΕ και στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας παίζοντας ένα πολύ άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων στο ΕΣΥ και στην πρόνοια.

Βεβαίως από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό   του προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) χαμένοι βγαίνουμε όλοι οι εργαζόμενοι, αφού παρά τη συγκυρία των προηγούμενων ετών δεν επετεύχθη η υλοποίηση κανενός από τα χρόνια αιτήματα του χώρου μας.

Τα ενεργά σωματεία και οι συνειδητοποιημένοι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να αντισταθούν σε αυτή την άσχημη και επιβαρυντική κατάσταση με δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις, με οργάνωση και συνειδητοποίηση της θέσης μας.

Προηγούμενο άρθροΔημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νόμος με το νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων ( μισθολογικοί πίνακες)
Επόμενο άρθροΗ κατάσταση στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας της Κρήτης έχει φτάσει σε οριακό σημείο – Ανοιχτή επιστολή σωματείων υγείας και νοσ. ιατρών