Νοσοκομείο Θήβας: Υποστελεχωμένο το Ακτινολογικό τμήμα σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων

188

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Θήβας αναδεικνύει με έγγραφο του προς της Διοίκηση του Νοσοκομείου το τοπικό σωματείο εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Το Ακτινολογικό Τμήμα, ως γνωστόν, αποτελεί από τα σημαντικότερα τμήματα για τη λειτουργία ολόκληρου του Νοσοκομείου, καθώς το σύνολο σχεδόν των ασθενών που προσέρχονται στα ΤΕΠ ή στα εξωτερικά ιατρεία αλλά και των νοσηλευομένων, χειρουργημένων, κλπ θα χρειαστεί να υποβληθούν σε κάποιο ακτινολογικό έλεγχο. Στο Ακτινολογικό Τμήμα του νοσοκομείου εργάζονται 9 τεχνολόγοι-ακτινολόγοι, εκ των οποίων πλέον οι 4 ενεργείς, μετά την παραίτηση δύο συναδέλφων, την αναρρωτική άδεια μιας συναδέλφου  και τις 2 συναδέλφους που βρίσκονται σε άδειες λοχείας και ανατροφής.  Κάτι που συνεπάγεται πως προκειμένου να βγει το πρόγραμμα καθημερινής 24ωρης λειτουργίας, οι συνάδελφοι υπερβάλλουν εαυτόν, προσπαθώντας να καλύψουν  τις ανάγκες 2 τμημάτων (κλασσικού ακτινολογικού και αξονικού τομογράφου), πολλές φορές μάλιστα χωρίς καν να εφημερεύει ιατρός Ακτινολόγος , λόγω και των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό. Δουλεύουν χωρίς ρεπό πολλές εβδομάδες, κάτι που συνεπάγεται πως έχουν αρκετά οφειλόμενα ρεπό, χωρίς να μπορούν να πάρουν τις άδειες που δικαιούνται, χωρίς να μπορούν καν να αρρωστήσουν.

Οι συνάδελφοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε κατάσταση εργασιακής εξουθένωσης και εξάντλησης,  μιας και δουλεύουν σε εξαιρετικά εντατικούς ρυθμούς εδώ και μήνες, χωρίς μάλιστα να μπορούν να λάβουν τις αναγκαίες ημέρες ανάπαυσης στο προσεχές διάστημα. Εις βάρος, μάλιστα, τόσο της δικής τους ψυχικής και σωματικής υγείας όσο και εις βάρος των οικογενειακών τους αναγκών. Είναι ανθρωπίνως αδύνατον να συνεχίσουν να δουλεύουν με αυτούς τους ρυθμούς.

Παρόλες τις παρεμβάσεις μας εδώ και μήνες, από όταν άρχισαν τα προβλήματα στο τμήμα (υπενθυμίζουμε έγγραφο με ΑΠ:11/23, ενημερώσεις με Διοίκηση τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη, κ,ά.), δεν έχει μετρηθεί το παραμικρό αποτέλεσμα στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, με αποτέλεσμα η κατάσταση και οι αντοχές των συναδέλφων να έχουν φτάσει πλέον στο απροχώρητο.

Θα θέλαμε, μετά και τη γνωστοποίηση όλων των ανωτέρω, να μας ενημερώσετε για την πορεία των νέων προσλήψεων, αλλά και για άλλα κατεπείγοντα μέτρα που μπορείτε να λάβετε από τη μία, για την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος αλλά και, από την άλλη, για να σταματήσει η εντατικοποιημένη –η οποία έχει περάσει πια τα όρια του εργασιακού burn out- εργασία των συναδέλφων.

Προηγούμενο άρθροΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Νέα συνάντηση της Ανοικτή Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία
Επόμενο άρθροΑνοίγουν το δρόμο για την ίδρυση Ιδιωτικής Ιατρικής Σχολής στην Αθήνα