Το μνημονιακό συνδικαλιστικό μπλοκ προκαλεί…

37

Ηγετικό στέλεχος του μνημονιακού συνδικαλιστικού μπλοκ, που θέλει να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του νοσηλευτικού προσωπικού εκτοξεύει μέσα από έντυπο της διασπαστικής Ομοσπονδίας μύδρους κατά της παράταξής μας και των στελεχών της με αφορμή την κριτική που ασκήσαμε στην πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας για την συνάντηση με την ηγεσία αυτής της Ομοσπονδίας.

Η φρασεολογία και τα «επιχειρήματα» παραπέμπουν σε λαϊκιστικές φωνές της ακροδεξιάς και όχι σε στέλεχος συνδικαλιστικής οργάνωσης. Οι χαρακτηρισμοί «μεσαία στελέχη» «άπειρα», «επαγγελματικά εμπαθείς» είναι μόνο μερικές εκφράσεις που περιέχει το συγκεκριμένο λιβελογράφημα.

Όμως ο κύριος αυτός δεν σταματά εδώ.

Μας κατηγορεί «άκουσον – άκουσον» ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα προθάλαμο «κομματικής εξακρίβωσης», ότι ζητούμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, ότι επιζητούμε τη λαφυραγώγηση της εξουσίας.

Τους απαντάμε: δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας.

Αυτοί έχουν λειώσει τα παπούτσια ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες στην οδό Αριστοτέλους και στους προθαλάμους των υπουργικών γραφείων, άραγε γιατί, ενώ κάποιοι άλλοι στις πορείες στις διαδηλώσεις και τους εργατικούς αγώνες.

Μην ανησυχούν λοιπόν, την δουλειά που τόσα χρόνια έχουν αναλάβει εργολαβικά, την στήριξη δηλαδή στις αντεργατικές και αντιυγειονομικές πολιτικές δεν σκοπεύουμε να τους της πάρουμε.

Το πρώτο μεγάλο «χτύπημα» το δέχτηκαν όταν ανέλαβαν εργολαβικά να υπερασπιστούν την αξιολόγηση που οδηγούσε σε απολύσεις και απομονώθηκαν από τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία.

Σήμερα επιχειρούν να βγουν ξανά στον αφρό, όμως για μια ακόμα φορά θα μας βρουν απέναντι. Όχι βεβαίως ως παρατρεχάμενους υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, αλλά μέσα στα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας. Εκεί που αυτοί δεν τολμούν να εμφανιστούν με το συνδικαλιστικό τους προσωπείο, χρησιμοποιώντας τον δεύτερο μανδύα, έχοντας ως όχημα τις φιέστες και τα επικοινωνιακά κόλπα και καλυπτόμενοι από την προστασία των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και όχι μόνο.

Ότι και να κάνουν δεν θα καταφέρουν να χτυπήσουν το νέο που γεννιέται μέσα στο υγειονομικό κίνημα. Δεν δεχόμαστε μαθήματα από αυτούς, ακόμα και αν κάποιοι πάνω τους και κατά περίπτωση επιχειρούν να φορέσουν τον μανδύα του αριστερού.

Όμως επειδή προκαλούν τους διαβεβαιώνουμε ότι ο αγώνας μας για να αποκαλυφθεί μέσα στους εργαζόμενους ο υπονομευτικός τους ρόλος και να βγουν όλα στο φως, θα συνεχιστεί μέχρι τέλος. Γι αυτό μην χαίρονται, γιατί γελάει όποιος γελάει τελευταίος.

ένα κατώτερο στέλεχος

Προηγούμενο άρθροΚάποιοι συνεχίζουν να κουνάνε καθρεπτάκια και χάνδρες στους εργαζόμενους
Επόμενο άρθροΜΕΤΑ Ευαγγελισμού: Αποκρούουμε το κλίμα τρομοκρατίας κι αυταρχισμού Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας