Απόφαση Αγώνα από την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νίκαιας

36

Στην σημερινή, 23/10/2020 και ώρα 14:45, Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο, τοποθετήθηκαν αρκετοί συνάδελφοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Κοινά αποδεκτό από όλους ήταν πως η κινητοποίηση της Πέμπτης 22/10/2020 είχε πρωτόγνωρη επιτυχία, όμως είναι η αρχή του αγώνα διεκδικήσεων. Η συνέχεια θα πρέπει να είναι μαζικότερη με την συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των συναδέλφων.

Κατά τις τοποθετήσεις των συναδέλφων κατατέθηκαν προτάσεις για τον τρόπο συνέχισης των κινητοποιήσεων. Μετά από τις τοποθετήσεις, τις προτάσεις και την διαλογική συζήτηση που ακολούθησε το σώμα της Γενικής Συνέλευσης κατέληξε στις εξής αποφάσεις:

Α) Δημιουργία Επιτροπής Αγώνα από όλους τους κλάδους του Νοσοκομείου σε παράλληλη δράση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, έτσι ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και ενημέρωση των υπόλοιπων συναδέλφων για την συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Β) Συλλογή στοιχείων για την στελέχωση του Νοσοκομείου καθώς και για τα κενά που θα δημιουργηθούν με την συνταξιοδότηση συναδέλφων μέχρι το τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου.

Γ) Προγραμματισμός πορείας διαμαρτυρίας στην ΥΠΕ κατά το πρότυπο της κινητοποίησης της 22/10/2020

Δ) Ενημέρωση του κοινού που θα εισέρχεται στο Νοσοκομείο με έντυπο υλικό στο οποίο θα καταγράφονται τα προβλήματα του Νοσοκομείου. Το παραπάνω εγχείρημα θα υλοποιηθεί από την Επιτροπή Αγώνα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ε) Ενημέρωση των συναδέλφων από όλους τους κλάδους με όλα τα πρόσφορα μέσα.

ΣΤ) Επικοινωνία και κοινή δράση με τα υπόλοιπα Πρωτοβάθμια Σωματεία των Νοσοκομείων του Πειραιά αλλά και της Αθήνας.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που αποφασίστηκε είναι:

1)    Ανακαίνιση και επέκταση των κτιριακών υποδομών του Νοσοκομείου

2)    Προσλήψεις μόνιμου Προσωπικού σε όλους τους κλάδους

3)    Μονιμοποίηση των συμβασιούχων στα Νοσοκομεία

4)    Αύξηση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου