Πρόεδρε (της ΠΟΕΔΗΝ) που μίλαγες… και λόγο δεν κρατούσες (για την ψήφο των συμβασιούχων)

33

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΔΗΣΥ – ΔΑΚΕ) με μια σειρά έγγραφα προς τα Σωματεία έσκιζε τα ιμάτια της απειλώντας τα Σωματεία με αποκλεισμό τους από το Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ στην περίπτωση που αυτά επέτρεπαν να ψηφίσουν για την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της Ομοσπονδίας Συμβασιούχοι.

Όμως πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και επικεφαλής της παράταξης ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ) σκέφτηκε να αξιοποιήσει και τους ψήφους των συμβασιούχων για την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ στο Σωματείο που ηγείται στο Νοσοκομείο Δρομοκαϊτειο.

Δεν θα τον κατηγορήσουμε γιατί επέτρεψε την ψήφο των συμβασιούχων. Άλλωστε ως ΜΕΤΑ Υγειονομικών είχαμε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι όχι μόνο θα το επιδιώξουμε αλλά όπου μπορούμε θα το επιβάλουμε. Αυτό άλλωστε έχει γίνει σε μια σειρά σωματεία που μέχρι τώρα έχουν κάνει εκλογές γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις απειλές της πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ.

Όμως είναι βαθιά υποκριτικό ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ από την μια πλευρά να απειλεί τα Σωματεία με αποκλεισμό από το Συνέδριο αν ψηφίσουν Συμβασιούχοι και από την άλλη, στα μουλωχτά βέβαια, να βάζει στο Σωματείο του να ψηφίσουν οι συμβασιούχοι.

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ μιλά στο όνομα των συμβασιούχων όμως θέλει να τους έχει και αυτούς ομήρους όπως κάνει η Κυβέρνηση, αρνούμενη να τους δώσει το αυτονόητο δικαίωμα να αποφασίσουν για τους εκπροσώπους τους. Όπου βεβαίως τους βολεύει, στα κρυφά, τούς χρησιμοποιεί και ως εκλογικό μηχανισμό.

Οι συμβασιούχοι δεν μπορούν να έχουν καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την ηγεσία. Πρέπει τώρα μέσα από τα Σωματεία να συντονίσουν την πάλη τους, χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς με βάση τις μορφές των συμβάσεων, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην υγεία για να τελειώσει η ομηρία και να επιβληθεί η μόνιμη και σταθερή εργασία.

Προειδοποιούμε την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ότι η προσπάθεια να αποκλειστούν οι συμβασιούχοι από τα σωματεία και η άρνηση της να ψηφίσουν σε αυτά για αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ θα πέσει στο κενό.

Ο δρόμος που άνοιξαν δεκάδες Σωματεία που επέτρεψαν την ψήφο των συμβασιούχων θα μείνει ανοικτός όσες απειλές κι αν εκτοξευτούν από την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ.