«Ντόμινο» αναβολών του εμβολιασμού των υγειονομικών σε πολλά νοσοκομεία

53

Μετά το νοσοκομείο του Βόλου φαίνεται ότι έχουμε ένα «ντόμινο» αναβολών των εμβολιασμών των υγειονομικών σε μια σειρά νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες εκτός από το νοσοκομείο του Βόλου,  που ήταν γνωστό από το πρωί ,οι εμβολιασμοί που είχαν προγραμματιστεί για τις 4 Ιανουαρίου αναβάλλονται στα Νοσοκομεία Μεσολογγίου, Τρίπολης, Κεφαλονιάς, Σάμου στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης στην Αθήνα και το Καραμανδάνειο στην Πάτρα .  Παράλληλα, σύμφωνα με μήνυμα στο twitter του Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ, αναβλήθηκε ο εμβολιασμός στα Νοσοκομεία Χαλκίδας, Ξάνθης και Σερρών.

Οι εργαζόμενοι που είχαν ενημερωθεί ότι θα κάνουν το εμβόλιο την Δευτέρα ή την Τρίτη 4-5/1 ειδοποιήθηκαν ότι ο εμβολιασμός αναβάλλεται προσωρινά και θα ενημερωθούν για την νέα ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί.

Τελευταίες πληροφορίες από τοπικές ιστοσελίδες μιλούν για αναβολή των εμβολιασμών και στα Νοσοκομεία Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Πύργου, Αμαλιάδας και Λαμίας ενώ το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή στην ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει και το νοσοκομείο των Γρεβενών.

Οι λόγοι της αναβολής των εμβολιασμών δεν έχουν γίνει γνωστοί. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα μεταφοράς των εμβολίων.

Η εξέλιξη αυτή θέτει σοβαρά ερωτήματα για το σχέδιο και την οργάνωση του εμβολιασμού από την πλευρά του υπ. Υγείας.

Μέχρι την ώρα που δημοσιεύουμε αυτό το θέμα δεν έχει υπάρξει αντίδραση για το θέμα από την πλευρά του υπ. Υγείας.