Αναστέλλουν ραντεβού και λειτουργίες των Κέντρων Υγείας για τους εμβολιασμούς!

67

Όπως προκύπτει από έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ δίνει εντολή στους διευθυντές των Κέντρων Υγείας που υπάγονται στην αρμοδιότητά της να αναστείλουν λειτουργίες και ραντεβού προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης των εμβολιασμών.

Αντίστοιχες αποφάσεις, από πληροφορίες που φτάνουν στην ιστοσελίδα μας, έχουν δοθεί αρχικά προφορικά και πιθανόν και γραπτά και από διοικήσεις άλλων υγειονομικών περιφερειών.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην παρακολούθηση χρόνιων περιστατικών που εξυπηρετούνται από τα Κέντρα υγείας και βάζει νέα εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών που έχουν ανάγκη για υπηρεσίες υγείας.

Δείχνει την γύμνια του συστήματος και τα σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση των κέντρων υγείας και γενικότερα των μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Με την απόφασή της αυτή η κυβέρνηση οδηγεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα είτε να πληρώσουν ακριβά στον ιδιωτικό τομέα υγείας για να έχουν τις αναγκαίες υπηρεσίες είτε να παραμένουν αβοήθητοι μη έχοντας την δυνατότητα να πληρώσουν για αυτές τις υπηρεσίες.

Αποδεικνύει επίσης ότι για ένα ολόκληρο χρόνο που μαίνεται η πανδημία η Κυβέρνηση αντί να στελεχώσει και να θωρακίσει το ΕΣΥ το έχει αφήσει αβοήθητο ενώ την ίδια ώρα κάνει ότι μπορεί για την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών θεωρεί ότι το μαχόμενο υγειονομικό και εργατικό κίνημα πρέπει να αντιδράσει και να απαιτήσει να μην περικοπούν υπηρεσίες από τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που είναι απόλυτα αναγκαίες για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και γενικότερα τους κατοίκους της χώρας. Ταυτόχρονα πρέπει να ενταθεί ο αγώνας για την ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, χρηματοδότηση και την δημιουργία των αναγκαίων υποδομών για την κάλυψη των αναγκών που έχουν οι πολίτες.

Προηγούμενο άρθροΥπ. Εργασίας: Αρνείται την ένταξη στα ΒΑΕ με πρόσχημα το «κόστος»!
Επόμενο άρθροΤην Πέμπτη 21/1 στις 7.30 μ.μ “στα νέα των υγειονομικών” καλεσμένος ο Δ. Μπαμπαλής