Παραιτήθηκαν οι γιατροί της Παθολογικής στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

76
nos rethimnou

Παραιτήθηκαν 11 γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ανάμεσά τους και η διευθύντρια της Παθολογικής, η οποία μόλις πριν 2 ημέρες δέχτηκε τις δημόσιες απειλές του διοικητή του νοσοκομείου, όταν δημοσιοποίησε τα προβλήματα της Κλινικής, ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί να δεχτεί νέους ασθενείς.

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά τις ανακοινώσεις από πλευράς της διευθύντριας της Παθολογικής κλινικής Ελένης Ιωαννίδου και την απάντηση του διοικητή Λευτέρη Μαρκάκη, αναφορικά με την λειτουργία της Παθολογικής κλινικής.

Την περασμένη Κυριακή με ανακοίνωσή της η διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής προχώρησε σε ενημέρωση πως η κλινική δεν θα δεχόταν εκείνη την ημέρα νέες εισαγωγές, ελλείψει προσωπικού που έχει οδηγήσει σε εξάντληση το υφιστάμενο προσωπικό.

Ακολούθησε ανακοίνωση από πλευράς της διοίκησης που έκανε λόγο για ψεύδη, ενώ ο διοικητής του Νοσοκομείου άφησε υπόνοιες για έρευνα λόγω των παράνομων, όπως είπε, ανακοινώσεων που δεν είχαν την έγκριση της διοίκησης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η διοίκηση του Νοσοκομείου διερευνά τους λόγους και τις συνέπειες συμπεριφορών που προάγουν παράνομες αποφάσεις και ανακοινώσεις αυτών από μη αρμόδιους, προκαλώντας αίσθημα ανασφάλειας στην τοπική κοινωνία και στους ασθενείς και σκοπεύει να προβεί στην εφαρμογή των σχετικών διαδικασιών που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία».

Όλα αυτά, αλλά κυρίως το γεγονός ότι η κα Ιωαννίδου αναμένεται να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό, προκάλεσαν την αντίδραση συναδέλφων της, οι οποίοι χθες αποφάσισαν να καταθέσουν μαζικές παραιτήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τουλάχιστον 10 γιατροί (11 με την κα. Ιωαννίδου) παρέδωσαν στο γραφείο του διοικητή τις παραιτήσεις τους, ωστόσο μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι παραιτήσεις τους δεν έχουν γίνει αποδεκτές.

πηγή: efsyn.gr