Ο Γεωργιάδης προαναγγέλλει απολύσεις με την λήξη των συμβάσεων

981

Ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης δεν μας εξέπληξε με τις δηλώσεις του στην Ήπειρο, αυτή τη φορά αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ο κ Γεωργιάδης δήλωσε:

«Αυτό που λέω πάντα είναι πως οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν συγκεκριμένη περίοδο ισχύος. Όταν μία σύμβαση λήγει, αυτό δε συνιστά απόλυση. Δουλειές υπάρχουν στην Ελλάδα σε πολλούς κλάδους που ψάχνουμε εργαζόμενους και δε βρίσκουμε».

Όσο και αν ακούγονται αυτές οι δηλώσεις προκλητικές θέλουμε να επισημάνουμε ότι ως ΜΕΤΑ Υγειονομικών δεν τρέφαμε ποτέ αυταπάτες για τον αντεργατικό χαρακτήρα της πολιτικής της Κυβέρνησης. Απλώς ο κ. Γεωργιάδης τα λέει πλέον «έξω από τα δόντια».

Αυτό βεβαίως μπορεί να δυσκολεύει κάποιους (αναφερόμαστε στην πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ) που καλλιεργούσαν αυταπάτες ανάμεσα στους εργαζόμενους. Όμως τόσο οι δηλώσεις του υπουργού όσο και οι εξελίξεις που τρέχουν αποκαλύπτουν πλήρως την ουσία της πολιτικής της Κυβέρνησης και του Υπ. Υγείας που δεν είναι άλλη από τις μαζικές απολύσεις συμβασιούχων.

Το ζήτημα λοιπόν είναι οι εργαζόμενοι και πρώτα από όλα οι συμβασιούχοι να μην τσιμπάνε στις ψεύτικες υποσχέσεις. Αντίθετα πρέπει να οργανώσουν όλοι μαζί τον αγώνα για την αποτροπή των απολύσεων και την μονιμοποίηση τους μέσω της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Προηγούμενο άρθροΑπό σήμερα 9/5 οι αιτήσεις της 2Κ/24 για τις 817 προσλήψεις στα νοσοκομεία
Επόμενο άρθροΗ αλήθεια για τους μισθούς των νοσηλευτών σε Ελλάδα και Ευρώπη